Sony Ericsson Xperia Neo - primele impresii

3.056 ori
<b>Sony Ericsson Xperia Neo - primele impresii</b>Astăzi am primit în teste de la evomag.ro un telefon ce m-a surprins într-un mod pozitiv. Mă refer la Sony Ericsson Xperia Neo ce pare a fi mai degrabă un Vivaz cu Android 2.3 Gingerbread în loc de Symbian de generație veche. Culoare modelului de...

Astăzi am primit în teste de la evomag.ro un telefon ce m-a surprins într-un mod pozitiv. Mă refer la Sony Ericsson Xperia Neo ce pare a fi mai degrabă un Vivaz cu Android 2.3 Gingerbread în loc de Symbian de generație veche. Culoare modelului de test este mai degrabă rubinie și de când îl luați în mână veți vedea cât de superb este. Dă impresia de soliditate, dar este și ușor.

Mai jos o să mă refer în special la design și mai puțin la partea de aplicații și comportament al lui Xperia Neo pentru că încă nu a trecut toate testele.

1. Design și ecran

Sony Ericsson nu a făcut rabat de calitate în Xperia Neo. Marginile laterale și partea frontală sunt din metal și par a nu se zgâria ușor. Spatele este ușor curbat de la stânga la dreapta și mici protuberanțe individualizează modelul. Pe stânga nu este dispus niciun control, pe dreapta dați de butonul de power cu rol de lock/unlock, cel de volum cu rol de zoom in/out când accesați funcția de cameră foto, butonul pentru accesarea rapidă a camerei foto/video. Superior veți regăsi mufa pentru încărcător/microusb, jackul de 3.5 mm, HDMI. Pe carcasa bateriei care se îndepărtează cam greu, veți da de logoul HD Xperia și senzorul camerei de 8 Megapixeli însoțit de un led flash.

Sony Ericsson Xperia Neo

Ecranul are 3.7 inch fiind de tip led backlight cu o rezoluție de 480x854 pixeli și 16.7 milioane culori. Efectul de oglindă este estompat, dar nu suficient sub atacul intens al razelor solare. Când lumina este mai puțin intensă, într-o cameră veți beneficia de un display foarte clar, cu fonturi bine definite. Dacă Sony va rafina această tehnologie vor avea un as în lupta cu SuperAMOLED Plus de la Samsung.

Sony Ericsson Xperia Neo

2. Hardware și sistem de operare

Aduce un procesor de 1 Ghz,  512 Mb RAM și ROM, microSD de până la 32 GB. Rulează Android 2.3 Gingerbread, procesor grafic Adreno 205 GPU. O să vin cu un test în Quadrant și detalii cât de rapid cu putință. Prima impresie este că se mișcă rapid prin meniu, în browsing, download de aplicații.

3. Conectivitate

Aș putea scrie direct pachet complet. Vine cu 3G cu viteze de download de până la 7.2 Mbps, Wi-Fi b/g/n, DLNA, HDMI cu video out de 1280x720 pixeli, jack de 3.5 mm, GPS, microUSB, bluetooth 2.1.

Foto sample Sony Ericsson Xperia Neo

4. Camera foto/video

Un atuu al celor de la Sony Ericsson ce împreună cu Nokia conduc la calitatea senzorilor de pe telefoanele mobile. Mostre foto făcute cu Xperia Neo aveți mai jos.

5. Autonomie

Nu pot să mă pronunț. O să notez în testul detaliat. Aș aprecia dacă ar ajunge la 2 zile, dar mă îndoiesc în condițiile în care ar fi utilizat intens. Are baterie de 1.500 mAh.

Xperia Neo mi se pare a fi unul dintre cele mai frumos stilizate telefoane cu Android din piață. Este frumos și se potrivește de minune în mâinile unei domnișoare.

Un tabel comparativ cu Xperia Neo și Vivaz - ambele de la Sony Ericsson.

Telefoane mobile

Date tehnice

Sony Ericsson Xperia Neo

Sony Ericsson Vivaz

Ecran

3.7 inch LED backlight, 480x854 pixeli și 16.7 mil. culori

3.2 inch TFT cu rezoluție 360x640 pixeli și 16 mil. culori

Hardware

procesor de 1 Ghz, 512 Mb RAM și ROM, microSD de până la 32 GB

procesor de 720 Mhz, 256 Mb RAM și 512 Mb ROM, microSD de până la 32 GB

Procesor grafic

Adreno 205 GPU

PowerVR SGX GPU

Sistem de operare

Android 2.3 Gingerbread

Symbian Series 60

Conectivitate

3G cu viteze de download de până la 7.2 Mbps, Wi-Fi b/g/n, DLNA, bluetooth 2.1, GPS, microUSB, jack de 3.5 mm

3G cu viteze de download de până la 10.2 Mbps, Wi-Fi b/g, bluetooth 2.0, GPS, microUSB, jack de 3.5 mm

Cameră foto/video

8 Megapixeli ce filmează HD la 30 fps, cameră secundară de 2 Megapixeli

8 Megapixeli ce filmează HD la 24 fps, fără cameră secundară

Baterie, greutate, grosime

1.500 mAh, 126 grame și 13 mm

1.200 mAh, 97 grame și 12.5 mm

Preț

1.865 lei

844 lei

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×