Samsung Galaxy Tab S 8.4 Review: tableta cu cel mai bun ecran din 2014, cea mai bună baterie și acustică excelentă; Premiantul multimedia al anului! (Video)

Autor:  | Publicat în:  Samsung 6.683 ori
<b>Samsung Galaxy Tab S 8.4 Review: tableta cu cel mai bun ecran din 2014, cea mai bună baterie și acustică excelentă; Premiantul multimedia al anului! (Video)</b>Samsung Galaxy Tab S 8.4 este premiantul multimedia al anului, având combinația perfectă pentru consum multimedia: baterie care oferă multe ore de playback, ecran excelent și acustică foarte bună. Tableta a fost primită de la Samsung, sub forma...

Samsung Galaxy Tab S 8.4 este premiantul multimedia al anului, având combinația perfectă pentru consum multimedia: baterie care oferă multe ore de playback, ecran excelent și acustică foarte bună. Tableta a fost primită de la Samsung, sub forma unei unități de teste, iar produsul a fost anunțat în luna iunie și lansat în iulie. Avem de-a face cu o tabletă Super AMOLED de la Samsung, după ce compania luase o pauză de la astfel de terminale Super AMOLED cu ecran mare timp de 3 ani.

Acest gadget costă 1899 lei la eMAG.ro și este vorba despre modelul de 8.4 inch aici, cu mențiunea că există și o versiune de 10.5 inch a tabletei. Samsung Galaxy Tab S 8.4 este un produs foarte subțire și elegant și da impresia unui Galaxy S5 mai mare. El măsoară 6.6 mm în grosime, cântărește 294 de grame și are un spate cu perforații, precum Galaxy S5. Aderența sa este bună, iar tableta vine în versiuni albe sau maron. Versiunea albă are marginile aurii și arată bine astfel. De remarcat calitatea construcției acestui model și faptul că el este mai subțire și mai ușor decât iPad Mini Retina, în ciuda ecranului mai mare.

Samsung Galaxy Tab S 8.4 - partea spate

Terminalul este ușor de ținut cu o singură mână, atunci când răsfoiți paginile unei cărți digitale de exemplu. Carcasa sa este fabricată din policarbonat, colțurile sunt rotunjite, iar marginile plate. Tableta e destul de îngustă și pare mai degrabă orientată către utilizarea în landscape, mai ales dacă ne luăm după amplasarea difuzoarelor. în zona frontală se află camera pentru videoconvorbiri, senzorii, butonul fizic Home, scannerul de amprente în zona butonului Home, butonul capacitiv Recent Apps și cel Back.

Design Samsung Galaxy Tab S 8.4

în spate găsim camera principală cu blitz LED și două orificii numite Simple Clickers, care permit atașarea de huse speciale tabletei (Book Cover). în zona superioară a lui Tab S 8.4 se află microfonul și unul dintre difuzoare, în vreme ce jos găsim celălalt difuzor, jackul audio și portul microUSB. în partea dreaptă a tabletei regăsim butonul On/Off și emițătorul infraroșu, plus slotul microSD. Per total aș spune că avem un design plăcut în cazul acestui model de tableta Samsung.

Specificatii Samsung Galaxy Tab S 8.4

în ce privește hardware-ul, avem la dispoziție un display Super AMOLED de 8.4 inch, cu rezoluție de 2560 x 1600 pixeli, un procesor Exynos 5 Octa 5420 octa core, cu 4 core-uri Cortex A15 de 1.9 GHz și 4 core-uri Cortex A7 de 1.3 GHz, plus 3 GB RAM și GPU Mali T628. Avem la dispoziție și 16 sau 32 GB memorie internă, slot microSD cu suport pentru încă 128 GB maxim. în față se află o cameră de 2.1 MP, în vreme ce în spate găsim o cameră de 8 MP cu blitz LED.

Bateria lui Samsung Galaxy Tab S 8.4

Dotările tabletei mai includ și difuzoare stereo, emițător infraroșu, scanner de amprente, iar pe partea de conectivitate avem la dispoziție GPS, WiFi dual band A/B/G/N/AC, Bluetooth 4.0, microUSB 2.0 cu MHL, DLNA și WiFi Direct. Galaxy Tab S 8.4 nu suporta NFC și mai vine cu giroscop, accelerometru și o baterie de 4900 mAh (18.6 Wh). La testul nostru de playback video HD în buclĂ, cu luminozitate la 50% și WiFi pornit, am atins 13 ore și 33 de minute de playback, ceea ce e foarte bine.

Samsung Galaxy Tab S 8.4 Review

Am depășit astfel iPad Mini Retina, cu cele 10 ore și 8 minute de playback HD ale sale, dar și iPad Mini cu ale sale 12 ore de playback. LG G Pad 8.3 a atins doar 7 ore și 40 de minute, în vreme ce Xiaomi Mi Pad a ajuns doar la 10 ore, deci Galaxy Tab S 8.4 e campionul bateriilor de tablete în 2014. încărcarea durează 3 ore, ceea ce e acceptabil având în vedere cât de multă baterie primim.

Setarile lui Samsung Galaxy Tab S 8.4

Pe lângă această performanță a bateriei avem parte și de setări speciale Power Saving, care permite scăderea performanței procesorului, dezactivarea vibrațiilor, reducerea frame rate-ului ecranului și dezactivarea iluminării butoanelor touch. Există și un mod Grayscale, în care tableta funcționează doar cu un ecran alb/negru pentru a economisi mai multă energie. Apoi avem și Ultra Power Saving, împrumutat de la Galaxy S5 și care poate asigura chiar zile întregi de funcționare cu o încărcare.

Samsung Galaxy Tab S 8.4 pe partea audio - difuzoare

în acest mod ecranul devine alb/negru și aveți acces doar la câteva aplicații vitale, conectivitatea fiind total opțională. Trecem la aspectul acustică, unde descoperim difuzoare stereo și un player muzical minimalist, adaptat celui mai nou TouchWiz Samsung. Conținuturile sunt împărțite în playlist-uri, melodii, albume, artiști, Music Square și Foldere. Music Square organizează muzica după starea de spirit în calmă, pasională sau veselă. Difuzoarele oferă un volum ridicat, sunet clar, bas foarte bun și un sunet cald. Putem folosi și egalizatorul Sound Alive, care include preseturi după gen muzical, o axare pe anumite instrumente și efecte speciale precum Tube Amp, Virtual 7.1 Surround, Large Room sau Concert Hall. Avem și un mod Avansat de egalizare a sunetului, cu 7 canale personalizabile și opțiuni ca bas, claritate extra și 3D. Putem regla și viteza de playback și adapta experiența la o pereche nouă de căști cu Adapt Sound.

Puterea volumului lui Samsung Galaxy Tab S 8.4

Smart Volume va egaliza melodiile la același volum, iar în ce privește testul cu decibelmetrul, am atins 84.5 dBA, peste cei 84.2 ai lui Xiaomi Mi Pad, deci un volum ridicat. Suntem și peste iPad Mini Retina și peste 99% dintre tabletele Android. Pe partea video/display, avem la dispoziție un excelent panou Super AMOLED de 8.4 inch, cu rezoluție de 2560 x 1600 pixeli și densitate de 359 ppi, peste cei 324 ppi ai lui iPad Mini Retina. Acest display oferă nuanțe de negru adânci, un contrast ratio teoretic nelimitat și trebuie să aflați că pixelii individuali nu se iluminează, AMOLED-urile luminând doar părțile ecranului care afișează culori.

Display-ul lui Samsung Galaxy Tab S 8.4

Ecranul este clar, luminos, are culori fantastice și vibrante, fiind impresionant, chiar și pentru 2014, când am văzut atât de multe panouri bune. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar playerul video aduce preview-uri animate, suport MKV, AVI și MP4, plus posibilitatea de pinch to zoom și fereastra plutitoare Pop Up Play în player. Setările sale includ luminozitate, viteza de playback și 4 preseturi audio: normal, voce, muzică și Virtual 7.1. Tot în acest player avem la dispoziție o opțiune specială Cinema, care face culorile să iasă în evidență și mai mult.

Nivel de luminozitate a ecranului Samsung Galaxy Tab S 8.4

Pixelii acestui ecran sunt de tip Pentile Matrix, iar contrastul este la nivel 100.000:1. Avem parte de doi subpixeli per pixel în loc de 3 cum e cazul la panourile RGB Stripes. în ce privește luminozitatea, am atins 382 LUX în partea inferioară a ecranului și 432 LUX în cea superioară. Astfel, putem spune că stăm bine în comparație cu Xiaomi Mi Pad (310 lux) și iPad Mini Retina (412 lux), dar suntem sub deținătorul de recorduri, Nexus 7 2013 (500 lux).

în zona setărilor speciale pentru display găsim opțiuni pentru fonturi, Smart Stay și Screen Mode. în această din urmă opțiune putem alege Adaptive Display care detectează mediul în care vă aflați și oferă o luminozitate adecvată și culori potrivite. Apoi avem AMOLED Cinema, AMOLED Photo și Basic, care modifică nuanțele și culorile pentru a se potrivi cu necesitățile utilizatorului. Avem la dispoziție și opțiunea Reading Mode, care va permite să alegeți aplicațiile deschise cu acest mod special de vizualizare. în cele din urmă există și opțiunea Auto Adjust Screen Tone, care reglează tonul ecranului pentru a economisi baterie.

Camera lui Samsung Galaxy Tab S 8.4

Puteți crește și sensibilitatea display-ului pentru utilizarea cu mănuși. Aflați că Galaxy Tab S 8.4 include un senzor special RGB, care ajustează balansul culorilor în funcție de mediul din jur. Tableta se comportă bine în bătaia soarelui și are cel mai bun ecran văzut de noi până acum pe un device primit în teste în 2014. Să vedem acum ce ne rezervă camera. Avem de-a face cu o unitate de 8 MP, cu blitz LED, deschidere F/2.4 și rezoluție de 3264 x 2448 la fotografiere în 4:3 sau 3264 x 1836 la fotografiere 16:9. și camera frontală are deschidere tot F/2.4, iar interfața este tipică pentru produsele Galaxy. Avem în stânga shortcut către camera frontală, opțiunile blitzului și setări, în vreme ce în dreapta găsim butonul shutter, shortcut către galerie și moduri de captură.

Samsung Galaxy Tab S 8.4

în zona Settings găsim opțiuni pentru rezoluția fotografiilor, captură burst, stabilizarea imaginii, detectare facială, ISO până la 800, metering, captura video Full HD sau HD, filmare normală sau Fast Motion, stabilizare video, efecte, blitz, timer, opțiuni GPS, remote view finder, review pictures, balans de alb, expunere, control vocal și comenzi asociate butoanelor fizice. Modurile de captură includ Auto, Beauty, Shot and More (Best Photo, Best Face, Dramă, Eraser, Panning Shot), Panorama, HDR, Dual Camera și posibilitatea de a descărca încă două moduri, Sound & Shot și Sports. Puteți face zoom 4X cu această cameră și ea dispune și de autofocus.

Mostre foto Samsung Galaxy Tab S 8.4

Realizarea capturii foto este rapidă, iar focalizarea este și ea destul de rapidă. Fotografiile rezultate sunt clare, luminoase, dar și arse de soare în cazul nostru. Suprasaturarea este prezentă și zgomotul apare destul de rapid atunci când dați zoom fotografiilor pe PC. Fotografiile macro arată OK, iar panorama este destul de largă, fiind realizată la 180 de grade. și cadrele HDR arată bine, iar camera este cu puțin mai bună decât cea de pe modelele iPad Mini, fiind aproximativ la egalitate cu camera de pe Xiaomi Mi Pad.

Mostre foto & video aici!

Captură video arată surprinzător de bine, are un frame rate foarte bun și include și captura audio stereo la pachet. Filmarea se realizează în format MP4 și singurul defect aici ar fi pierderea de focalizare uneori și lipsa unei stabilizări electronice OK. Aș spune că per total această cameră este mai bună decât camerele a 90% dintre tabletele de pe piață, mai degrabă mulțumită opțiunilor sale decât hardware-ului.

Avem și opțiuni speciale de editare foto/video și colaje în zona specială Studio. Putem folosi filtre, modifica contrastul și săturarea unei fotografii, temperatura și expunerea, dar și adăugă stickere și rame foto. Editarea video se realizează cu tranziții, soundtrack, decupaje, text și efecte. Tableta atinge o temperatură de 42.9 grade Celsius după 15 minute de gaming și deși se încălzește puțin, nu deranjează utilizatorul și nu se pune problema de o supraîncălzire, cu atât mai puțin de una care să deformeze spatele tabletei.
​

Tableta Samsung Galaxy Tab S 8.4 atinge o temperatură de 42.9 grade Celsius dupa o sesiune de 15 minute de gaming.

Browserul standard este rapid, textul arată excelent pe ecranul cu rezoluție ridicată și avem la dispoziție o tastatură virtuală comodă, cu rând numeric inclus și posibilitatea de a despărți tastatura în două porțiuni. Să vedem cum stăm cu benchmark-urile:

Am comparat acest terminal cu Xiaomi Mi Pad și cu iPad Mini Retina și după cum vedeți rezultatele lui Tab S 8.4 nu sunt prea impresionante. Totuși, tableta nu suferă de lag și rulează orice joc nou și probabil o va mai face cel puțin un an de acum încolo. Totuși ea pierde frame-uri în interfață, atunci când navigați între homescreen-uri. Că OS avem Android 4.4.2 cu customizarea lui TouchWiz, iconuri plate și fără gloss.

Samsung Galaxy Tab S 8.4 Magazine UI

Pe lângă TouchWiz avem și Magazine UI, un sistem de homescreen-uri secundare, cu tile-uri redimensionabile, care afișează widgeturi, aplicații, știri sau feed-uri din serviciile de socializare. Puteți adăuga în acele tile-uri știri, aplicații precum email, muzică, video, Watch ON, feed-ul din Google+, Flickr, Twitter, Tumblr și altele. Interfața aduce cu cea de pe Galaxy S5 și alte terminale Galaxy, cu iconuri rotunde și colorate în zona de setări și fără pic de gloss. Zona de notificări include S Finder, o metodă de căutare universală pe bază de taguri și locație printre altele și care e capabilă să caute și printre contacte și fotografii.

Samsung Galaxy Tab S 8.4 Review

Tot în zona de notificări găsim Quick Connect, care ne premite să ne conectăm rapid la terminalele aflate în apropiere. Printre toggle-urile din zona dropdown a acestui model se număra Toolbox, o fereastră plutitoare care include câteva aplicații de bază. Pe lângă multitasking-ul standard avem la dispoziție și modalitatea Multi Window, cu care împărțim ecranul în două secțiuni. Putem accesa aplicațiile astfel fie făcând un swipe din lateral pentru a declanșa o bară cu aplicații, fie ținând apăsat butonul Back. Din bară cu aplicații facem drag and drop pe ecran unui soft pentru a împărți ecranul în două porțiuni.

Samsung Galaxy Tab S 8.4

între aceste două jumătăți putem muta conținuturi, să le copiem și putem și să redimensionăm ferestrele după pofta inimii. Lockscreen-ul afișează Cards din Magazine UI, iar trecând la Setări, putem activa gesturi speciale, precum ștergerea ecranului cu palma pentru screenshot sau funcția Smart Pause. Tableta vine și cu o funcție de tip Do Not Disturb (Blocking Mode), iar scannerul de amprente funcționează OK, poate un pic mai bine decât pe Galaxy S5.

Scanner de amprente Samsung Galaxy Tab S 8.4

îl putem folosi pentru plăți prin PayPal, cumpărături din magazinul de aplicații Samsung sau pur și simplu pentru deblocarea tabletei. Am testat și S Voice pentru câteva secunde, constatând că a rămas tot robotizat, lent și incomplet. Trăgând linie la capitolul interfața aș spune că în afară de pierderile de frame-uri, acest UI complex, compartimentat și plin de setări și opțiuni nu e pentru toată lumea.

Trecând la lista de aplicații preinstalate, printre ele se număra My Files, un file manager, S Planner, Galaxy Apps, care e nouă versiune de App Store Samsung, cu o interfață mai aerisita, WatchOn, care nu funcționează la noi în țară, Peel SmartRemote, cu care controlați televizorul sau set top boxul sau Paper Garden, care nu funcționează la noi în țară. Ideea lui Paper Garden e foarte bună, aceasta aplicație oferind variante speciale Super AMOLED ale revistelor mari din toată lumea. Apoi avem Side Sync 3.0 pentru sincronizarea cu telefonul, Remote PC pentru controlul computerului de pe tableta și WebEx, o soluție Cisco business de conferințe.

Recenzie Samsung Galaxy Tab S 8.4

Lista de aplicații preinstalate continua cu BusinessWeek+, Evernote, Flipboard, Hancom Office Viewer, Netflix, New York Times și Kids Mode, care activează un mod special de funcționare pentru cei mici, cu anumite funcții și conținuturi limitate. După cum ne-a obișnuit deja, Samsung oferă la pachet cu tableta reviste, abonamente, servicii și aplicații premium în valoare de sute de dolari. și acum hai să vedem care e verdictul legat de această tabletă Super AMOLED.

Iată aspectele Pro:

 • cel mai bun ecran de tableta în 2014
 • baterie excelentă
 • acustică foarte bună
 • cameră bună
 • construcție solidă și design foarte subțire și elegant
 • conținuturi premium și servicii premium la pachet
 • mod ultra power saving

și cele Contra:

 • pierde unele frame-uri în interfața
 • UI aglomerat și ușor confuz
 • multe funcții speciale nu merg în România (WatchON, Paper Garden și altele)
 • rezultate slabe în testele benchmark
 • fără NFC
 • S Voice e inutil, Galaxy Apps nu e o evoluție mare

Samsung Galaxy Tab S 8.4 primește nota 9.5 pentru design, un 10 pentru hardware și un 9.3 din 10 pentru OS și UI. Nota finală este de 9.6 din 10, aceasta fiind cea mai bună tabletă testată până acum în 2014 și un candidat sigur la titlul de Tableta Anului 2014. Este și cel mai bun device Android cu ecran sub 10 inch pe care îl puteți cumpăra. [FORUM]

Samsung Galaxy Tab S 8.4 prețuri actualizate:

Review Samsung Galaxy Tab S 8.4
 

Samsung Galaxy Tab S 8.4
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×