Xiaomi Redmi Note 3 Pro vs. Xiaomi Mi 4; două smartphone-uri cu prețuri de sub 200 dolari se înfruntă într-un comparativ al specificațiilor

1.781 ori
<b>Xiaomi Redmi Note 3 Pro vs. Xiaomi Mi 4; două smartphone-uri cu prețuri de sub 200 dolari se înfruntă într-un comparativ al specificațiilor</b>Xiaomi Redmi Note 3 Pro se înfruntă într-un duel al specificațiilor cu nimeni altul decât Xiaomi Mi 4 - flagship-ul companiei chineze din a doua jumătate a anului 2014. Avem în față două terminale foarte interesante atât din punct de vedere hardware, dar

Printre producătorii de origine chineză ce au cucerit publicul în ultimii ani, se numără bineînțeles și Xiaomi - companie care la ora actuală vine cu soluții foarte interesante în materie de telefoane smart. Pe de-o parte avem seria Redmi în portofoliul companiei, iar pe de altă parte seria de flagship-uri Mi, în ambele tabere fiind întâlnite terminale foarte bine echilibrate din punct de vedere hardware.

Astăzi vom realiza un comparativ al specificațiilor între două astfel de handset-uri, mai precis între modelul Redmi Note 3 Pro și Xiaomi Mi 4. Vom stabili astfel motivele pentru care un smartphone merită a fi achiziționat în defavoarea celuilalt și viceversa, ținând cont de specificații și desigur de preț.

Începem cu modelul ceva mai compact de aici, și anume Xiaomi Mi 4 - flagship-ul companiei chineze din a doua jumătate a anului 2014. Deși timpul a trecut peste acest smartphone, dotările și în special design-ul său au rămas la modă chiar și acum, în perioada procesoarelor octa-core și a telefoanelor cu display-uri curbate.

Pentru suma de doar 163.89 dolari primim în cazul de față un telefon cu display Full HD de 5 inch, procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 801, 3 GB memorie RAM și 16 GB spațiu intern de stocare. Telefonul vine cu o cameră foto principală de 13 megapixeli cu deschidere f/1.8 și suport pentru captură video 4K Ultra HD, dar și cu un senzor frontal de 8 megapixeli. 

Avem parte de conectivitate 4G LTE și de o baterie de 3080 mAh ce beneficiază de tehnologia Quick Charge 2.0 prin care ni se promite o încărcare de la 0 la 60% în doar 30 minute. Xiaomi Mi 4 poate că este un pic cam vechi, dar iată că primim aici o cameră foto de top ce poate filma 4K, dar și tehnologia de încărcare rapidă, dotări ce lipsesc cu siguranță de pe un terminal actual de 650 lei.

Nici Xiaomi Redmi Note 3 Pro nu se lasă mai prejos, având de-a face aici cu un phablet în toată regula - unul ce vine cu display Full HD de 5.5 inch, procesor hexa-core Snapdragon 650 și cu 2 GB memorie RAM. Primim în cazul de față 16 GB spațiu de stocare, o cameră foto principală de 16 megapixeli cu deschidere f/2.0 și un senzor frontal de 5 megapixeli.

Pe lângă diagonala generoasă, Note 3 Pro este superior lui Mi 4 și prin bateria sa de 4000 mAh adusă la interior, dar și prin scanner-ul de amprente. Pe hârtie avem iată două terminale cu diagonale diferite, modele totuși similare din punct de vedere al pachetului hardware.

În cazul în care puneți accent mai mult pe gaming sau pe partea multimedia, atunci din start phablet-ul Xiaomi Redmi Note 3 Pro se recomandă de la sine, display-ul său de 5.5 inch împreună cu bateria de 4000 mAh făcând o echipă de minune. 

Xiaomi Mi 4 în schimb se poate lăuda ca fiind un smartphone compact cu dotări de top, model ce este superior prin capabilitățile camerei foto de a filma la rezoluție 4K Ultra HD și prin chip-ul de 3 GB memorie RAM oferit la pachet. Fie ca veți opta pentru Redmi Note 3 Pro, fie pentru modelul Mi 4, alegerea voastră va fi cu siguranță una inspirată.

Dacă Xiaomi Mi 4 este vândut la un preț de 163.89 dolari ~ 650 lei, iată că phablet-ul Redmi Note 3 Pro este puțin mai scump în cazul de față, cei de la EverBuying listând-ul la un preț de 189.24 dolari ~ 750 lei. Ambele telefoane pot fi comandate de pe site-ul everbuying.net unde se desfășoară o campanie specială de reduceri pentru produsele Xiaomi chiar în acest moment. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×