Apple pierde dreptul pentru denumirea "iPhone" în China, în urma unei dispute de trademark cu un producător de poşete

2.210 ori
<b>Apple pierde dreptul pentru denumirea "iPhone" în China, în urma unei dispute de trademark cu un producător de poşete</b>Ne îndreptăm astăzi atenția către o nouă dispută în care Apple este implicată, de această dată nu alături de FBI, ci cu un producător de genți și accesorii din piele ce folosește denumirea IPHONE pentru produsele sale. Din câte aflăm se pare că instanța

Apple a înregistrat o înfrângere importantă într-o bătălie a trademarkurilor în China, pierzând dreptul asupra numelui "iPhone". Un tribunal chinez a decis că un producător de accesorii din piele are de fapt dreptul de autor asupra acestui nume, dar cu diferenţa că el e scris cu litere mari, IPHONE.

Firma este Xintong Tiandi Technology, iar ea a înregistrat denumirea "IPHONE" din anul 2007, atunci când primul telefon Apple debuta pe piaţa occidentală. Au mai trecut apoi câţiva ani până ce iPhone-ul a ajuns în China, deci Xintong a avut o perioadă de avans pentru a îşi definitiva posesia brandului. Poşetele, ghiozdanele şi genţile IPHONE au intrat în vizorul Apple în 2012, când au început disputele legale.

De atunci firma din Cupertino a pierdut câteva bătălii în tribunalele chineze, iar marea problemă a americanilor e că nu pot convinge judecătorii că trademarkul sau pentru iPhone era cunoscut şi în China înainte ca Xintong să îşi pună în vânzare produsele. Apelurile au fost respinse în ultimii ani şi moţiunea finală Apple a picat şi ea.

Astfel, Xintong Tiandi îşi păstrează intact trademarkul şi va putea vinde poşete IPHONE fără probleme. Evident, compania are doar acoperire în zona accesoriilor din piele, deci nu vă aşteptaţi să îi vedeţi producând telefoane prea curând. Apple nu e la prima bătălie de genul, el plătind 60 de milioane de dolari în 2012 în China pentru dreptul de a folosi brandul "iPad", iar apoi pierzând şi dreptul pentru brandul "iFone" în Mexic.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×