Chromebook-urile ar putea intra online în curând folosind orice telefon cu Android

881 ori
<b>Chromebook-urile ar putea intra online în curând folosind orice telefon cu Android</b>Am monitorizat cu mare atenţie piaţa de laptop-uri în ultimii ani şi pe măsură ce tabletele pică, laptop-urile revin. Chromebook-urile o duc foarte bine şi nu exagerez când spun că au debutat vreo 50 de modele noi numai în ultima lună

Am monitorizat cu mare atenţie piaţa de laptop-uri în ultimii ani şi pe măsură ce tabletele pică, laptop-urile revin. Chromebook-urile o duc foarte bine şi nu exagerez când spun că au debutat vreo 50 de modele noi numai în ultima lună, de la Acer, HP, ASUS şi alte câteva companii. Ei bine, aceste terminale sunt pe cale să devină şi mai deştepte.

Google extinde o funcţie numită Instant Tethering, care le permite Chromebook-urilor să intre online via telefon mobil cu Android. Majoritatea terminalelor Chrome OS se bazează pe conexiune WiFi, neavând-o şi pe cea celulară, de aici şi nevoia de conexiune în mişcare. Instant Tethering înseamnă că seria de Chromebook-uri suportate poate folosi conexiunea de date a telefonului atunci când sunteţi în mişcare. Era disponibilă din 2017, dar doar pentru telefoanele marca Google.

Această funcţie este doar suportată pentru modelele Nexus şi Pixel deocamdată. Există totuşi şi câteva cazuri de persoane cu modele OnePlus şi Samsung care au reuşit să facă să meargă aceasta funcţionalitate. Asta cel puţin în variante Beta sau Dev de Chrome OS.

Cerinţele oficiale includ un device cu Android 7.1 sau o versiune mai nouă şi cu tethering suportat pe cartela sau abonament, plus Bluetooth pornit. Atât Chromebook-ul, cât şi telefonul trebuie să fie autentificate în acelaşi cont Google.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×