Apple ar putea lansa curând un dongle TV în stilul lui Google Chromecast

854 ori
<b>Apple ar putea lansa curând un dongle TV în stilul lui Google Chromecast</b>Un domeniu în care cei de la Apple își concentrează mare parte din focus este cel TV, acolo unde ni se pregătește și un serviciu de streaming. De asemenea, astăzi apare în online zvonul cu privire la posibilitatea ca gigantul din Cupertino

În vreme ce planurile cu privire la dezvoltarea unui automobil electric marca Apple par a fi puse în standby, aflăm că gigantul din Cupertino pune acum focusul pe partea de streaming TV. Se vehiculează de ceva timp posibilitatea lansării unui serviciu de streaming, iar acum apare chiar și vestea că firma lui Tim Cook ar avea în plan lansarea unui dongle de streaming în stil Chromecast.

Motivul principal pentru care Apple dorește lansarea unui asemenea dispozitiv ar fi acela de a atrage mai mulți clienți pentru momentul în care va introduce serviciul de streaming, acoperind și segmentul mai mic de preț. La ora actuală Apple TV costă 180 dolari și aflăm că în ultimii ani cota de piață a acestui dispozitiv a scăzut cu mai bine de 15%.

Rivali precum Google, Amazon și Roku oferă soluții cu prețuri mult mai accesibile între 25 și 50 dolari, zonă în care Apple nu are absolut nimic în momentul de față. Aparent sunt și discuții despre lansarea unei aplicații Apple pentru Smart TV, modalitate prin care conținutul original va fi disponibil pe mai multe dispozitive.

Aflăm și că firma din Cupertino pregătește investiții de mai bine de 1 miliard de dolari în realizarea de programe originale, având încheiat și un acord de producție cu celebra Oprah Winfrey. Conținutul va fi disponibil pe iPhone, iPad și Apple TV, dar compania dorește să aibă un reach mai mare, acesta fiind și motivul pentru care ia în calcul lansarea unui dongle accesibil.  

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×