eMAG a ajuns deja un retailer uriaş pe piaţa din România şi s-a extins şi în ţările din jur. Toată această extindere şi dezvoltare s-a făcut cu cheltuieli mari, care au dus compania la 7 ani de pierderi la rând. Ei bine azi aflăm că în 2019 compania a avut şi profit net de 49.5 milioane de lei.
Vorbim aici despre intervalul 2012-2018, în care compania Dante International (care deţine eMAG) a avut pierderi anuale. Practic investiţiile au depăşit profiturile şi ne gândim aici la achiziţii de firme de curierat, la acel depozit uriaş de lângă Bucureşti sau la preluarea lui EuCeMananc devenit Tazz, serviciu de livrare de mâncare şi nu numai. Ei bine 2019 a adus şi un plus pentru eMAG, cu profitul mai sus menţionat. Anul trecut, afacerile Dante International au crescut cu 7.6% ajungând la un total de 4.56 miliarde de lei.
Compania are şi datorii de 1.35 miliarde de lei, cu 5.5% mai mult decât în 2018. 2020 este un an complicat pentru eMAG, pentru că de o parte primele luni din ani au adus evident creşteri ale comenzilor şi livrărilor acasă pe fond de izolare, dar acum cu oamenii ieşiti din case şi cu teamă de criză, livrările au scăzut cu siguranţă. Lumea îşi ţine banii la bancă sau saltea şi investeşte într-un concediu sau având probleme cu jobul din cauza pandemiei, preferă să nu mai comande nimic.
Următorul mare pas pentru eMAG este să se dezvolte mai puternic în Ungaria, acolo unde vrea să ajungă la o cifră de afaceri de 1 miliard de euro în următorii 5 ani. eMAG a lansat în această vară şi Genius, un abonament de 8.25 lei pe lună, cu care ai livrări gratuite şi discounturi speciale la produse. Dante International este controlată de grupul sud african Naspers şi Iulian Stanciu, cu participaţie de 19.92%.