eMAG lansează serviciul de livrare "Green Delivery" cu mașini complet electrice, alături de compania de curierat Sameday

2.414 ori
<b>eMAG lansează serviciul de livrare "Green Delivery" cu mașini complet electrice, alături de compania de curierat Sameday</b>La o zi distanță de la explicarea motivelor pentru care a fost necesară schimbarea politicii de livrare gratuită de către CEO-ul eMAG, iată că retailerul are un nou anunț de făcut. Nu este vorba despre

La o zi distanță de la explicarea motivelor pentru care a fost necesară schimbarea politicii de livrare gratuită de către CEO-ul eMAG, iată că retailerul are un nou anunț de făcut. Nu este vorba despre o altă taxă, ci despre cele mai noi achiziții realizate alături de către compania de curierat Sameday. În cazul în care nu știați, eMAG deține 80% din firma Sameday încă din 2017.

Revenind la informația de astăzi, asistăm se pare la o premieră pentru piața românească. Este vorba despre lansarea serviciului eMAG Green Delivery, bazat pe livrarea coletelor cu automobile 100% electrice. Suntem informați că noul serviciu va fi activ pentru livrarea planificată în București și în județul Ilfov, într-o primă etapă, urmând ca în două luni să fie extins și pentru alimentarea rețelei easybox. 

Radu Ilinof, director customer experience eMAG a declarat următoarele:

"Ne preocupă ce lăsăm în urmă, iar prin această investiție venim în sprijinul clienților noștri interesați de sănătatea mediului și ne continuăm astfel eforturile de a construi un model de business responsabil. Împreună cu Sameday, ne propunem ca în următoarele șase luni să ajungem la 70 de vehicule 100% electrice și, treptat, să reducem amprenta de carbon pe care o lăsăm asupra mediului înconjurător".

Aflăm că pentru început livrarea eMAG Green Delivery va include 6 automobile Nissan E-NV200, fiecare având o capacitate de încărcare de peste 200 colete și autonomie cuprinsă între 200-300 km. De asemenea, stațiile de încărcare ale automobilelor electrice sunt alimentate cu 100% energie verde, la fel și depozitele eMAG de la Joița și Chitila. 

O altă inițiativă pe care o are eMAG în direcția dezvoltării unui business sustenabil este rețeaua easybox prin care se contribuie la reducerea consumului de dioxid de carbon grație numărului mai mic de drumuri parcurs de o mașină pentru a livra comenzile. În momentul de față rețeaua easybox include peste 300 lockere în București, dar și în județele Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Cluj, Constanța, Galați, Iași, Maramureș, Bihor, Prahova, Timiș și Vâlcea. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×