Casa Alba neagă interesul de a cumpăra parte din Nokia şi Ericsson pentru a se bate cu Huawei pe piața 5G, lasă însă o portiță..

652 ori
<b>Casa Alba neagă interesul de a cumpăra parte din Nokia şi Ericsson pentru a se bate cu Huawei pe piața 5G, lasă însă o portiță..</b>În ultimele 24-48 de ore a făcut valuri informația cum că SUA şi-ar dori să cumpere o cotă insemnată din companiile Nokia şi Ericsson pentru a fi mai competitive pe piaţa 5G, iar în acest context au inițiat și o invitație către aliați, pentru a proceda..

În ultimele 24-48 de ore a făcut valuri informația cum că SUA şi-ar dori să cumpere o cotă însemnată din companiile Nokia şi Ericsson, iar în acest context au inițiat și o invitație către aliați pentru a proceda similar. Se vorbea despre pompat bani în cele două companii, pentru a concura cu Huawei, sugestia venind din partea unui oficial de stat american.

Casa Albă a simțit nevoia să vină cu precizări.

Vicepreşedintele SUA, Mike Pence alături de un consilier pe economie al Casei Albe au negat astfel de iniţiative. Totul a pornit de la William Barr, Procuror General SUA, care indicase această mutare drept inspirată. Consilierul economic Larry Kudlow a menţionat totuşi că SUA lucrează îndeaproape cu Nokia şi Ericsson pentru construirea de infrastructură 5G, însă e departe de a le prelua sau finanţa direct. Iată cum sună declaraţia oficialului:

„Guvernul SUA nu cumpără companii, fie locale sau internaţionale. Totuşi nimic nu interzice companiilor americane să le cumpere.”

Mike Pence, vicepreşedintele SUA a declarat că îl respectă pe procuror dar deocamdată în zona 5G autorităţile se vor ocupa mai degrabă cu eliberarea de spectru. Nokia şi Ericsson au o valoare pe piaţa de 53 de miliarde de dolari şi ar putea cu uşurinţă să fie preluate de un gigant ca Verizon sau AT&T, sau măcar o cotă majoritară să fie adjudecată. În acele condiţii SUA ar putea oferi o scutire de taxe pentru operatori sau pentru companiile implicate într-o tranzacţie de gen.

Vorbim totuşi despre două firme europene aici şi rămâne de văzut dacă şi autorităţile de reglementare din UE văd asta cu ochi buni. Să nu uităm şi de lungul istoric al acelor firme nordice şi faptul că s-au ţinut tari până acum fără să fie achiziţionate. Cunoaștem însă și cât de convingători pot fi uneori aliații noștri de peste Ocean.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×