Huawei şi LG colaborează în cadrul unui proiect Internet of Things, soluţiile narrow band sunt în dezvoltare

Autor:  | Publicat în:  Huawei  LG 797 ori
<b>Huawei şi LG colaborează în cadrul unui proiect Internet of Things, soluţiile narrow band sunt în dezvoltare</b>Aflăm astăzii despre un parteneriat mai neobișnuit, unul încheiat între Huawei și LG pentru un proiect Internet of Things. Acesta include aportul companiilor Huawei Cellular şi a operatorului LG U+ ce vor opera pe piața NB-IoT (Narrow Band-IoT).

Huawei Cellular şi operatorul LG U+ (deţinut de LG) şi-au anunţat colaborarea în cadrul unui proiect de tip Internet of Things, axat pe soluţiile pentru companii de stat în prima fază. Cele două companii vor opera pe piaţa NB-IoT (Narrow Band-IoT), pe care vor să o inaugureze.

A fost deschis cu această ocazie laboratorul de cercetare şi dezvoltare NB-IoT Open Lab, care va pune la dispoziţie soluţiile dezvoltate diferiţilor parteneri. 100.000 de chipseturi NT-IoT şi module vor fi oferite gratuit partenerilor prin acest proiect. Modulele vor fi produse de către Huawei şi iniţial totul se va desfăşura în Coreea de Sud, în faza de test.

Terminale şi servicii comerciale folosind nouă tehnologie narrow band se vor lansa în aprilie 2017. Pe viitor ele vor avea un rol în administrarea utilităţilor, precum gaz, apă sau electricitate, tarifarea lor şi detectarea de defecţiuni. Una dintre primele acţiuni va fi citirea de la distanţă a contoarelor, eliminând munca unor angajaţi.

Evident securitatea va fi la un nivel de vârf, în astfel de puncte sensibile.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×