Google lansează Android Things, o nouă platformă pentru Internet of Things

1.138 ori
<b>Google lansează Android Things, o nouă platformă pentru Internet of Things</b>Zona Internet of Things este una de mare interes pentru companiile din zona tech și iată că Google nu face excepție. Marele G a anunțat lansarea astăzi a platformei Android Things ce are ca scop principal

Google a anunţat azi lansarea lui Android Things, o nouă platformă pentru soluţiile Internet of things, care se bazează pe iniţiativa Weave, lansată cu ceva vreme în urmă. Weave este o platformă cloud pentru terminalele interconectate şi se află în spatele noii soluţii.

Android Things

Android Things e practic un OS bazat pe Android şi care îi aduce funcţionalitatea pe sistemele smart home, la pachet cu diferite API-uri şi servicii. Folosind produsul cel nou, dezvoltatorii Android vor putea să creeze uşor aplicaţii pentru mediul IoT. Noua platformă a primit şi un Developer Preview compatibil cu medii de dezvoltare şi kituri DIY ca Edison, NXP Pico sau Raspberry Pi 3.

Android Studio şi SDK au fost puse la dispoziţie de către Google pentru aceiaşi dezvoltatori. Compania afirmă că preia şi tehnologia lui Brillo, un OS Internet of Things folosit în prealabil şi o integrează cu Android SDK şi Android Studio, dar şi cu Google Play Services şi Google Cloud Platform. Philips Hue şi Samsung SmartThings deja foloseau platforma cloud Google Weave, deci trecerea la Android Things se va face fără probleme.

Dezvoltatorii interesaţi poţi intra aici pentru a începe să programeze pentru această platformă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×