IGCTI a acordat ultima licenta 3G, operatorului Telemobil (Zapp)

1.781 ori
<b>IGCTI a acordat ultima licenta 3G, operatorului Telemobil (Zapp)</b>Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) a acordat operatorului Telemobil (Zapp) licenta 3G, in urma a achitat prima transa din tariful de eliberare a spectrului, in valoare de 10,5 milioane de dolari. "Cele doua companii...

Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) a acordat operatorului Telemobil (Zapp) licenta 3G, in urma a achitat prima transa din tariful de eliberare a spectrului, in valoare de 10,5 milioane de dolari.

"Cele doua companii s-au angajat ca pana la sfarsitul anului 2011 sa aiba o acoperire mult mai mare decat cea prevazuta in caietul de sarcini," a spus Catalin Marinescu, presedintele IGCTI. Caietul de sarcini prevede ca pana in 2012 acoperirea sa cuprinda cel putin Bucurestiul si zece mari orase ale Romaniei, capitale de judet, la alegerea companiei.

Pentru a primi licenta, operatorul a trebuit sa aiba un capital social de minim 12 milioane euro, care acopera valoarea primei transe de eliberare a spectrului si tariful de utilizare al acestuia pentru un an.

Caietul de sarcini prevede mecanisme prin care IGCTI verifica indeplinirea angajamentelor asumate de castigatorii licentelor. Forma finala a caietului a fost conceputa prin consultari publice in timpul carora toti cei interesati de achizitia unei licente 3G au avut posibilitatea sa aduca amendamente.

"Prin urmare, caietul de sarcini a fost acceptat unanim in forma in care a fost facut public, impreuna cu toate prevederile sale referitoare la procedura si criteriile de selectie”, a adaugat Catalin Marinescu.

Castigatorii licentelor 3G mai au de achitat cinci transe anuale egale in valoare de 4,9 milioane de dolari fiecare, pana la data de 30 ianuarie a fiecarui an, incepand cu anul viitor. Pretul pentru o licenta 3G este de 35 milioane de dolari. Zapp si RCS & RDS au de parcurs trei etape de dezvoltare, avand ca termene 30 iunie 2008, 31 decembrie 2009 si 31 decembrie 2011.

Licenta este valabila 15 ani si poate fi prelungita, fara taxe suplimentare, inca zece ani. Operatorul trebuie sa ceara, in acest caz, prelungirea valabilitatii licentei cu cel putin sase luni inainte de expirare. La concursul organizat de IGCTI au mai participat Cosmote Mobile Telecommunications si Societatea Nationala de Radiocomunicatii Radiocom.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×