Înţepăturile dintre Netflix şi Apple continuă cu suspendarea funcției AirPlay de către Netflix, asta după ce s-a renunțat la plăţile de abonament prin iTunes

1.450 ori
<b>Înţepăturile dintre Netflix şi Apple continuă cu suspendarea funcției AirPlay de către Netflix, asta după ce s-a renunțat la plăţile de abonament prin iTunes</b>Sunt multe companii care au avut ceva de împărţit cu Apple de-a lungul timpului, iar pe această listă se afla acum şi Netflix. Două incidente între cele două companii s-au petrecut în ultimele zile. E vorba despre suspendarea suportului AirPlay şi al..

UPDATE (reacție Netflix): 

„Ne dorim să ne asigurăm că abonații noștri au o experiență Netflix extraordinară indiferent de dispozitvul folosit. Din cauza compatibilității AirPlay cu mai multe dispozitive terțe, nu există o modalitate prin care să le putem diferenția (dacă sunt Apple TV sau nu) sau să certificăm experiența oferită de către acestea. Prin urmare, am luat decizia de a nu mai susține AirPlay pentru a ne asigura că standardele noastre de calitate sunt îndeplinite. Membrii pot accesa în continuare Netflix prin aplicația preinstalată în Apple TV și alte dispozitive.”

Articol original:

Sunt multe companii care au avut ceva de împărţit cu Apple de-a lungul timpului, iar pe această listă se afla acum şi Netflix. Două incidente între cele două companii s-au petrecut în ultimele zile. E vorba despre suspendarea suportului AirPlay şi al platii de abonament prin iTunes.

Netflix a suspendat permisiunea posesorilor de iPhone şi iPad să se înscrie la serviciile sale prin iTunes. Apple pică astfel de la încasarea a în jur de 256 de milioane de dolari pe an. Cei care doresc să se înregistreze la Netflix sau să redeschidă un cont trebuie să facă plata direct prin Netflix şi nu prin iTunes. Gândiţi-vă la aplicaţia Tinder de exemplu, acolo unde îţi închizi contul său faci plata lunară tot prin iTunes. La fel e şi cu Netflix. Practic Apple încasa comision pentru utilizarea platformei iTunes de către Netflix.

Apple îşi oprea 15% din bani prin acest concept de in app subscription. Netflix era cea mai profitabilă aplicaţie pentru Apple în SUA, aducându-i 43 de milioane de dolari numai în noiembrie 2018. O decizie similară a fost luată de Epic Games, care nu a mai dorit să ofere Fortnite prin Play Store pentru a fenta tarifele Google.

Netflix a mai înţepat Apple, oprind şi suportul pentru AirPlay. Astfel, nu mai poţi trimite conţinuturile Netflix spre Apple TV şi televizor via AirPlay. Trebuie să recurgi la alte metode, gen Chromecast, iar Apple TV e cam degeaba dacă vrei Netflix. Posibil ca totul să fie o mutare strategică pentru a forța Apple să intre în negocieri cu Netflix pentru a îi include pe aceștia în platforma Apple TV Plus recent anunțată, dar și pentru a obține un comision mai mic în cazul unei eventuale reactivări a plâții prin iTunes.

Ceva îmi spune că şicanele nu se vor opri aici şi Apple va da replică în curând. Problema e că nu văd unde ar putea să îi înțepe...

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×