Franţa pune o "taxă a lăcomiei" pentru Amazon, Facebook, Google şi Apple; SUA e nemulțumită și demarează o investigație

1.204 ori
<b>Franţa pune o "taxă a lăcomiei" pentru Amazon, Facebook, Google şi Apple; SUA e nemulțumită și demarează o investigație</b>SUA nu duce lipsă de duşmani în epoca Donald Trump, asta e sigur. După China, acum şi Franţa pare să antagonizeze gigantul de la vest, prin aprobarea unei taxe pe firmele tech americane. Ministrul de Finanţe din Franţa

SUA nu duce lipsă de duşmani în epoca Donald Trump, asta e sigur. După China, acum şi Franţa pare să antagonizeze gigantul de la vest, prin aprobarea unei taxe pe firmele tech americane. Ministrul de Finanţe din Franţa, Bruno Le Maire a susţinut ideea unei taxe de 3% pe veniturile obţinute de giganţii tech din SUA în Franţa. Americanii au reacţionat imediat, propunând o investigaţie pe aşa numita "taxa digitală", iar Amazon e deja mare susţinătoare a investigaţiei. 

Ca să ştiţi exact cum stam, aflaţi că Senatul Francez a aprobat deja taxa aplicată unor giganţi ca Google, Amazon şi Facebook. În jur de 30 de companii mari cu sediu în Franţa vor fi afectate de taxa de 3%, majoritatea americane. Un fel de "taxa lăcomiei" de la noi dacă vreţi. Noul tarif special se aplică pentru companiile care generează venituri globale prin servicii digitale de cel puţin 750 de milioane de euro, dintre care 25 de milioane de euro minim vin din Franţa.

Taxa ar aduce la bugetul francez în jur de 500 de milioane de euro pe an. Numele neoficial al taxei este GAFA, de la "Google, Apple, Facebook, Amazon" şi americanii nu sunt deloc încântaţi de ce se întâmplă. Taxele de gen arată că europenii au cam pierdut trenul inovaţiei tehnologice şi sunt incapabili să creeze alternative proprii de Facebook, Google, Amazon sau Apple.

În plus relaţiile cu America lui Trump sunt tot mai reci, Franţa pierzând total încrederea în americani după ce s-au retras din Acordul de Mediu de la Paris. Între timp China, fie ea şi conflictuală cu SUA, are alternative în zona tech, ba chiar unele solide şi care domină piața locală și nu numai. Avem aici câteva exemple, în frunte cu WeChat, imitat de Facebook ulterior, sau TikTok.

În momente ca acesta sintagma de "Bătrânul Continent" nu se referă neapărat la vechime, ci la mentalităţi. Înţeleg că Franţa vrea binele propriu, bani în plus la buget, dar ne întrebăm ce e gata să dea la schimb, cu ce inovează, cu ce plus contribuie la peisajul global. În afară de Airbus, proiectul Ariane şi TGV nu prea îmi vin în minte inovaţii tehnologice. Şi nu, 200 de feluri de brânză şi vin nu se pun... nici medicamentele homeopate de la Boiron.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×