Apple anunţă serviciul de streaming TV+, un card posibil rival cu Revolut şi Apple Arcade, serviciu de gaming

1.649 ori
<b>Apple anunţă serviciul de streaming TV+, un card posibil rival cu Revolut şi Apple Arcade, serviciu de gaming</b>Evenimentul Apple de azi a fost unul cu adevărat special, pentru că a marcat intrarea Apple cu adevărat pe piaţa serviciilor. Până acum operau în această zonă prin iTunes, Apple Music şi iCloud, dar iată-i acum avântaţi în zona financiară, de streaming..

Evenimentul Apple de azi a fost unul cu adevărat special, pentru că a marcat intrarea Apple cu adevărat pe piaţa serviciilor. Până acum operau în această zonă prin iTunes, Apple Music şi iCloud, dar iată-i acum avântaţi în zona financiară, de streaming video şi de gaming. Apple a anunţat azi serviciile Apple Arcade, Apple TV+, Apple Card şi Apple News+. Le detaliem mai jos.

Apple News+

Apple duce mai departe conceptul de abonament la publicaţii online cu News+. Acesta este un serviciu de reviste şi publicaţii digitale, cu 300+ titluri incluse. Acestea sunt disponibile pentru doar 9.99 dolari pe lună. Pe lista se afla Esquire, Wired, Wall Street Journal şi Los Angeles Times. Există şi Family Sharing.

Publicaţiile sunt animate, au exclusivităţi şi chiar content în plus faţă de varianta standard. Prima lună a gratuită.

Apple Card

E drept că nu ne aşteptam la aşa ceva. Apple a lansat propriul său card si servicii bancare. Apple Card. Vine cu promisiune de simplitate şi experienţă intuitivă, dar şi asociere şi integrare cu iPhone. Clienţii din SUA se pot înscrie pentru a primi acest card, care are în spate instituţia financiară Goldman Sachs. Va apărea la nivel digital în aplicaţia Wallet şi există atât o variantă fizică a sa, cât şi una digitală.

Apple Card in miezul său este un serviciu de banking online, care primeşte aportul Mastercard. Datele sale sunt stocate pe acelaşi cip cu cele Apple Pay. Nu există taxe extra internaţionale, dobânzile sunt mici şi exista şi programe de recompensare a clientului. Daily Cash e un exemplu, dându-i înapoi 2% din bani în aceeaşi zi în care face achiziţii prin Apple Pay. Cardul fizic e realizat din titaniu.

Apple TV+

Marele anunţ de azi a fost totuşi cel legat de serviciu de streaming video. Se numeşte Apple TV+ şi va aduce seriale originale şi filme începând din toamnă. Nu avem un preţ, dar ştim că nu vom vedea reclame niciodată în aceste producţii. Pe scenă au urcat Oprah, Reese Witherspoon şi Jennifer Anniston pentru a anunţa acest produs. Şi Steven Spielberg a promis ceva special pentru acest serviciu, la apariţia sa pe scena.

Big Bird din Muppets a fost de asemenea acolo promiţând şi ceva pentru cei mici, un serial numit Sesame Workshop. JJ Abrams, creierul din spatele ultimelor filme Star Trek şi Star Wars a fost invitat sa vorbească despre Apple TV+, cu promisiuni de SF-uri noi. Debutul lui Apple TV+ are loc în 100 de ţări în toamna şi sunt sigur că România e printre ele.

Va sosi pe orice tip de televizor nou cu suport AirPlay. Uriaşul punct în plus faţă de rivali e că are şi transmisiuni sportive şi exclusivităţi live din sport. Nu sună a killer de Netflix deocamdată. Sa vedem preţul totuşi. 

A mai debutat şi Apple TV Channels, o nouă versiune de aplicaţie derivată din Apple TV. Va sosi pe multiple platforme, ducând servicii ca Hulu, DirecTV, PlayStation Vue pe iPhone, iPad şi MacOS. Sunt anunţate parteneriate cu MTV Hits, History Channel Vault, Brit Box, Nick Hits şi Pandora.

Apple Arcade

Apple nu a uitat de gaming şi a adus azi pe scenă şi Apple Arcade. Şi acesta este un serviciu cu abonament lunar, care se poate accesa de pe mobil, desktop sau în sufragerie. Jocurile rulează pe Apple TV, iPhone, iPad şi MacOS sau pe laptop. Un nume uriaş implicat în proiect este Hironobu Sakaguchi, creatorul seriei Final Fantasy, care va crea exclusivităţi pentru platformă.

Toate jocurile vor fi exclusiv offline și local (nu jucate online, deci opusul Google Stadia) în Apple Arcade şi ni se promit 100+ jocuri noi şi exclusive. Toate fără reclame şi fără microtranzacții, dar probabil şi fără multiplayer. Nu avem preţ nici aici, dar avem promisiunea unui debut în toamnă în 150 de ţări. Apple Arcade va primi propriul său tab în App Store şi nu o aplicaţie separată.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×