FCC şi Comisia de Comerţ din SUA investighează actualizările de securitate lipsă sau lente de pe telefoanele mobile

1.176 ori
<b>FCC şi Comisia de Comerţ din SUA investighează actualizările de securitate lipsă sau lente de pe telefoanele mobile</b>Alături de FCC, Comisia de Comerț din SUA investighează actualizările de securitate lipsă sau lente de pe telefoanele mobile. Acest lucru se întâmpla ca urmare a practicii unor companii producătoare de smartphone-uri ce nu aduc update-urile necesare

E una să nu primeşti actualizarea la Android 6.0 Marshmallow la timp şi cu totul altceva să fii privat ca utilizator de smartphone de o actualizare de securitate vitală pentru terminalul tău. În fața multiplelor hackuri şi plângeri ale publicului, FCC (Federal Communications Commission) şi FTC (Federal Trade Commission) au pornit o investigaţie.

Agenţiile realizează cercetari separate şi paralele care au ca scop stabilirea modului în care marii producători de terminale livrează actualizările de securitate importante. Breşele de securitate sunt incidente grave, ce nu pot fi ignorate şi pe măsură ce smartphone-urile devin mai complexe, ele sunt şi mai vulnerabile, mai ales în epoca plăţilor cu mobilul.

Un exemplu citat de FTC este cel al vulnerabilităţii Stagefright, care a fost urmată de o serie de patchuri, care nu au ajuns la toţi utilizatorii la timp, sau uneori chiar... deloc. În plus, terminalele mai vechi ar putea fi lasate în urmă şi orice întârziere predispune milioane de utilizatori la hack. Companiile vizate de investigaţie sunt deocamdată Apple, BlackBerry, Google, HTC, LG, Microsoft, Motorola şi Samsung.

De la Stagefright încoace, Google a început să ofere patchuri lunare şi câţiva producători Android au urmat aceeaşi rută.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×