Jony Ive părăseşte Apple; Compania își pierde unul dintre principalele simboluri după plecarea vizionarului creator de design iPod, iPhone

1.931 ori
<b>Jony Ive părăseşte Apple; Compania își pierde unul dintre  principalele simboluri după plecarea vizionarului creator de design iPod, iPhone</b>Breaking news-ul lunii în segmentul tech, poate chiar al anului este faptul că Jony Ive părăseşte Apple. Legendarul designer are aproape 3 decenii petrecute la firma din Cupertino, o bună parte din ei cot la cot cu Steve Jobs, creând iPod-ul sau iPhone-ul

Breaking news-ul lunii în segmentul tech, poate chiar al anului este faptul că Jony Ive părăseşte Apple. Legendarul designer are aproape 3 decenii petrecute la firma din Cupertino, o bună parte din ei cot la cot cu Steve Jobs, creând iPod-ul sau iPhone-ul. Vorbim despre omul care a DESENAT pentru prima oară schiţele produselor revoluţionare Apple.

Ive vrea ceva nou, o nouă provocare şi va fonda o nouă companie de design. Jony Ive se află la şefia echipei de design Apple încă din 1996, dar vrea ceva nou. Nu ar trebui să ne speriem totuşi, pentru că firma pe care o va fonda Ive va continua să lucreze cu Apple, dar va avea şi alţi clienţi. Bursa e totuşi în panică, iar valoarea Apple a scăzut deja cu miliarde bune.

Noua companie a designerului britanic se numeşte LoveFrom, iar Ive îl va avea alături pe Marc Newson. Acesta este un designer industrial care a creat bijuterii, avioane, haine cu un look futurist. De numele său se leagă piese de mobilier extrem de scumpe, suite business class din avioane, valize Samsonite şi ceasuri Ikepod. Newson se alătura Apple în 2014, iar acum pleacă cu Ive.

Simt nevoia să revin la Jony Ive totuşi, pentru a sublinia că el este omul care a creat designul de Mac, iPod, iPhone, iPad, Apple Watch şi multe altele. Până şi noul sediu Apple şi campusul aferent au trecut pe sub "creionul" său. Ca să nu mai vorbim de look-ul Apple Store. Ive e acel om calm şi bonom, cu un accent britanic puternic, a cărui voce o auzeam în clipuri de prezentare Apple şi pe care uneori îl şi vedeam în interviuri.

Relaţia lui Jony Ive cu Steve Jobs a fost foarte strânsă

Pe lângă hardware, el a contribuit şi la designul revoluţionar skeumorphic din iOS 7 în 2013. Relaţia lui Jony Ive cu Steve Jobs a fost foarte strânsă, iar cei doi aveau o simbioză perfectă. Au colaborat la iMac-ul din 1998 spre exemplu, iar primul om sunat de pe iPhone 1 pe scenă în 2007 a fost Ive (apel iniţiat de Steve Jobs). Steve Jobs şi Jony Ive au fost Paul McCartney şi John Lennon pentru Apple, asta în analogia în care Apple e Beatles.

Jony pornea la drum în cariera cu designuri de toalete şi periuţe de dinţi şi a ajuns să definească miliarde de terminale pe care le avem cu toţii în casă. Povestea sa e departe de final totuşi şi suntem tare curioşi cu ce firme va mai lucra Ive pe viitor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×