iPhone 12 ar urma să vină cu un procesor pe litografie de 5nm și design diferit

1.486 ori
<b>iPhone 12 ar urma să vină cu un procesor pe litografie de 5nm și design diferit</b>Pentru că situaţia lui iPhone XI/ iPhone 11 e clară având în vedere randările şi scăpările, ne întoarcem privirile spre viitor. Acolo îl descoperim pe aşa numitul iPhone 12 sau iPhone XII, despre care au apărut primele informaţii, dar şi o randare..

Pentru că situaţia lui iPhone XI e clară având în vedere randările şi scăpările, ne întoarcem privirile spre viitor. Acolo îl descoperim pe aşa numitul iPhone 12 sau iPhone XII, despre care au apărut primele informaţii, dar şi o randare realizată de Ben Geskin.

Vă reamintesc că iPhone XI este aşteptat în luna septembrie, cu un procesor Apple A13 la interior. Pentru Apple A14 lucrurile vor fi diferite, iar insideri afirma că la anul Apple ne pregăteşte o revoluţie a procesoarelor, nemaivăzută în industrie. Apple A12 a fost la rândul său o revoluţie, primul CPU de 7 nm care se livra pe un produs comercial. A13 rămâne la tehnologia de 7 nm în 2019, dar de data asta pe litografie EUV.

Practic, Apple va înghesui mai mulţi tranzistori în acelaşi spaţiu şi procesorul rezultat va doborâ din nou toate recordurile Snapdragon, Kirin și Exynos. Acum ajungem şi la anul 2020 şi la reportajul Digitimes. Ei bine ei au pus mâna pe tabelul cu date financiare TSMC pe acest an şi acolo apar şi planurile pe 2020. TSMC se ocupă de procesoarele Apple Axx, iar la anul vor începe producţia de cipuri de 5 nm.

Asta se va întâmpla în prima jumătate a anului, iar chipset-urile vor ajunge pe iPhone 12 şi pe viitoare modele iPad Pro. Sursa afirmă că la debut Apple A14 şi Apple A14X nu vor avea rival pe piaţă, nici în zona smartphone şi nici în cea desktop. Până acum vedeam procesoare de iPhone comparate cu Core i5-uri de pe MacBook. Judecând după aceste afirmaţii, viitoarele CPU-uri ar pune în dificultate şi un Core i7, poate chiar Core i9, deşi cred că exagerăm puţin aici.

Procesorul de 5 nm va aduce upgrade-uri de viteză de procesare, dar şi creşterea eficienţei energetice. Se discuta chiar despre un CPU din această generaţie ajuns şi pe MacBook. Revenind şi la randarea lui Ben Geskin, designerul menţionează câteva detalii noi despre iPhone 12: design mai pătrăţos, ecran de 6.7 inch OLED pe modelul Max, 4 camere (Senzor ToF inclus), port USB Type-C şi suport 5G.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×