Lenovo colaborează cu Intel, PayPal şi Synaptics pentru a aduce plăţile autentificate pe bază de amprentă pe PC

637 ori
<b>Lenovo colaborează cu Intel, PayPal şi Synaptics pentru a aduce plăţile autentificate pe bază de amprentă pe PC</b>Aflăm astăzi faptul că firma chineză Lenovo tocmai ce a încheiat un parteneriat cu Intel, PayPal și Synaptics cu scopul de a aduce plățile autentificate pe bază de amprentă și pe laptop-uri. Funcția nu este atât de mainstream pe aceste dispozitive, dar

Dacă pe mobil e deja o funcţie standard să faci plăți autentificându-te cu scannerul de amprente, nu e la fel de mainstream şi pe laptopuri, fie ele şi modele scumpe sau corporate. Lenovo vrea să schimbe acest lucru şi a anunţat un parteneriat cu Intel, PayPal şi Synaptics, care va aduce plăţile cu autentificare prin amprentă pe PC.

Astfel, cumpărătorii de produse Lenovo vor putea să facă plăți PayPal şi să logheze în cont prin trecerea degetului peste un mecanism de securizare biometrică. Dispare deci stresul de a ţine minte sau schimba parola când o uităm. Funcţiile de securitate venite la pachet cu procesoarele Intel Core de generaţie a şaptea vor fi incluse aici, iar Synaptics pune la bătaie experienţa sa în domeniul scannerelor de amprente.

Ele aduc criptare la nivel enterprise (TSL 1.2) şi au şi algoritmi anti spoofing. PayPal are deja ani buni de experienţă în domeniul securizării plăţilor de pe orice platformă vă puteţi imagina. PC-urile Lenovo care folosesc procesoare Intel Core şi Natural ID vor stoca datele utilizatorului la nivel de hardware, făcându-le mai puţin predispuse la hackuri.

Rămâne de văzut ce alte servicii de plăţi vor mai primi suport pe PC-urile Lenovo, mai ales că unele transferuri ce implică şi carduri Visa spre exemplu cer un cod extra de securitate, de care nu cred că scăpăm nici cu autentificarea prin amprentă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×