LG dezvăluie primul televizor 8K OLED din lume în cadrul IFA 2018, iată-l în fotografii și într-un scurt material video

4.960 ori
<b>LG dezvăluie primul televizor 8K OLED din lume în cadrul IFA 2018, iată-l în fotografii și într-un scurt material video</b>Probabil sunteți la curent cu faptul că la Berlin se desfășoară IFA 2018 unde s-a întrunit crema companiilor de tech, iar printre expozanți se află și sud-coreenii de la LG Electronics. Aceștia au dezvăluit una dintre principalele atracții ale show-ului..

Probabil sunteți la curent cu faptul că la Berlin se desfășoară IFA 2018 unde s-a întrunit crema companiilor de tech, iar printre expozanți se află și sud-coreenii de la LG Electronics. Aceștia au dezvăluit una dintre principalele atracții ale show-ului și anume primul televizor OLED din lume cu rezoluție 8K și diagonală de 88 inch. Am avut ocazia să văd noul TV live la fața locului, iar acum vă împărtășesc primele impresii despre ineditul produs.

Cum spuneam, este primul televizor 8K de pe piață, produs care reprezintă apexul în materie de tehnologie la ora actuală și care confirmă totodată faptul că zona TV nu stagnează, ci evoluează constant. Să luăm ca exemplu debutul televizoarelor 4K, când mulți se declarau rezervați legat de cerere pentru o astfel de rezoluție și iată că acum aceste dispozitive se regăsesc pretutindeni.

Prezentare video TV LG 8K OLED de 88 inch

Avem gaming în 4K, streaming video în 4K, iar într-un viitor foarte apropiat și 8K va urma aceeași cale. Revenind la televizorul LG prezentat la IFA trebuie să spun că într-adevăr acesta este impresionant, nu doar prin diagonala uriașă de 88 inch (223 cm), ci și prin detaliile uimitoare ale imaginilor prezentate.

LG dezvăluie primul televizor 8K OLED din lume în cadrul IFA 2018, iată-l în fotografii și într-un scurt material video

Am putut vedea televizorul expus la standul LG ca o operă de artă, având și propriul bodyguard care se asigura că nimeni nu îl va atinge. Imaginile afișate pe uriașul panou impresionau prin calitate, claritate, dar și culori grație tehnologiei OLED pe care fiecare dintre noi o cunoaște atât de bine.

Este un televizor cu imagine cristalină, unul capabil să redea 33 milioane de pixeli, fiecare cu iluminare proprie, grație rezoluției 8K (7680 x 4320 pixeli) și care oferă o talie redusă la minimum, datorită marginilor înguste ale panoului. Un detaliu foarte important de specificat aici este că rezoluția 8K este destinată panourilor de mari dimensiuni (peste 80 inch), acolo unde diferențele de la 4K la 8K vor fi vizibile cu ochiul liber.

LG dezvăluie primul televizor 8K OLED din lume în cadrul IFA 2018, iată-l în fotografii și într-un scurt material video

Nu este clar când televizoarele 8K vor lua cu asalt piața, dar potrivit studiilor LG, vânzările acestor dispozitive vor ajunge la 5 milioane de unități până în 2022 (an de campionat mondial), atunci când și vitezele de transfer la internet vor crește semnificativ pentru a putea permite streaming-ul în 8K fără cusur. 

LG dezvăluie primul televizor 8K OLED din lume în cadrul IFA 2018, iată-l în fotografii și într-un scurt material video

Pe lângă acest dispozitiv spectaculos, LG a expus și prezentat în cadrul standului său de la IFA 2018 și tehnologia Micro LED, televizoare Nano Cell SUPER UHD TV, dar și dispozitive care integrează noul procesor Alpha 9 4K cu AI, HDR (High-dynamic-range), respectiv HFR (High Frame Rate). Cât despre televizorul 8K prezentat în Berlin, acesta încă nu a primit dată de lansare sau preț, detalii ce vor fi dezvăluite cu siguranță ulterior până la final de an.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×