Livrările de Chromebook-uri vor creşte cu 16.3% în 2017, datorită extinderii dincolo de zona de educaţie

1.033 ori
<b> Livrările de Chromebook-uri vor creşte cu 16.3% în 2017, datorită extinderii dincolo de zona de educaţie</b>Potrivit unui studiu Gartner se pare că livrările de terminale Chromebook vor crește cu un procent de 16.3% în 2017 și asta datorită faptului că produsele se extind dincolo de zona de educație pentru care au fost create, urmând a ajunge curând și în

Chromebook-urile au fost identificate drept o ameninţare destul de mare pentru Microsoft, încât compania din Redmond a creat Windows 10 OS şi Surface Laptop pentru a le contracara. Vedem şi de ce pentru că avem cifre îmbucurătoare pentru Google în acest segment. Astfel, Chromebook-urile ar urma să crească cu 16.3% în acest an şi ne referim aici la livrări, conform predicţiei Gartner.

Nici anul trecut nu sună rău deloc, pentru ca livrările de Chromebook-uri au avut un salt de 38% în 2016 faţă de 2015. Cei de la Gartner estimează că au fost livrate 9.4 milioane de unități Chromebook în 2016, faţă de 6.8 milioane în 2015. Evident, numerele acestea nu reprezintă o cotă prea mare din cele 270 de milioane de PC-uri livrate anul trecut în total. Trebuie spus că PC-urile per total au scăzut cu 6.2% anul trecut.

Revenind la 2017, experţii estimează livrări de aproximativ 10.9 milioane de unităţi pentru anul curent, în vreme ce în 2018 s-ar putea atinge 11.9 milioane de unităţi. Majoritatea acestor terminale ajung în şcolile, liceele şi facultăţile din SUA, ţările nordice, Australia şi Noua Zeealandă. Şi zona de finanţe şi retail a început să manifeste interes pentru Chromebook-uri.

Asia rămâne o piaţă pe aceste totuşi aceste modele nu o pot sparge încă. Să vedem în ce măsură laptopurile cu Windows 10 S vor ştirbi cota produselor Google.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×