Livrările de Chromebook-uri vor creşte cu 16.3% în 2017, datorită extinderii dincolo de zona de educaţie

Autor:  | Publicat în:  Google 966 ori
<b> Livrările de Chromebook-uri vor creşte cu 16.3% în 2017, datorită extinderii dincolo de zona de educaţie</b>Potrivit unui studiu Gartner se pare că livrările de terminale Chromebook vor crește cu un procent de 16.3% în 2017 și asta datorită faptului că produsele se extind dincolo de zona de educație pentru care au fost create, urmând a ajunge curând și în

Chromebook-urile au fost identificate drept o ameninţare destul de mare pentru Microsoft, încât compania din Redmond a creat Windows 10 OS şi Surface Laptop pentru a le contracara. Vedem şi de ce pentru că avem cifre îmbucurătoare pentru Google în acest segment. Astfel, Chromebook-urile ar urma să crească cu 16.3% în acest an şi ne referim aici la livrări, conform predicţiei Gartner.

Nici anul trecut nu sună rău deloc, pentru ca livrările de Chromebook-uri au avut un salt de 38% în 2016 faţă de 2015. Cei de la Gartner estimează că au fost livrate 9.4 milioane de unități Chromebook în 2016, faţă de 6.8 milioane în 2015. Evident, numerele acestea nu reprezintă o cotă prea mare din cele 270 de milioane de PC-uri livrate anul trecut în total. Trebuie spus că PC-urile per total au scăzut cu 6.2% anul trecut.

Revenind la 2017, experţii estimează livrări de aproximativ 10.9 milioane de unităţi pentru anul curent, în vreme ce în 2018 s-ar putea atinge 11.9 milioane de unităţi. Majoritatea acestor terminale ajung în şcolile, liceele şi facultăţile din SUA, ţările nordice, Australia şi Noua Zeealandă. Şi zona de finanţe şi retail a început să manifeste interes pentru Chromebook-uri.

Asia rămâne o piaţă pe aceste totuşi aceste modele nu o pot sparge încă. Să vedem în ce măsură laptopurile cu Windows 10 S vor ştirbi cota produselor Google.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×