Livrările globale de smartphone-uri pe trimestrul întâi din 2018 sunt oficiale; Samsung, Apple şi Huawei sunt primele 3

1.628 ori
<b>Livrările globale de smartphone-uri pe trimestrul întâi din 2018 sunt oficiale; Samsung, Apple şi Huawei sunt primele 3</b>Cum am tot văzut pe parcursul ultimelor 24 de ore anunţuri legate de cifre de vânzări şi venituri pe ultimele 3 luni (de la Apple, Xiaomi şi ZTE), e momentul să aflăm cum stă piaţa smartphone ca un total şi un întreg. Strategy Analytics a publicat un..

Cum am tot văzut pe parcursul ultimelor 24 de ore anunţuri legate de cifre de vânzări şi venituri pe ultimele 3 luni (de la Apple, Xiaomi şi ZTE), e momentul să aflăm cum stă piaţa smartphone ca un total şi un întreg. Strategy Analytics a publicat un raport cu privire la livrările globale de smartphone-uri şi suntem aici pentru a îl diseca.

Conform sursei livrările totale de smartphone-uri au ajuns la 345.3 milioane de unităţi în primele 3 luni ale acestui an, scăzând deci cu 2.4% faţă de anul anterior. Analiştii considera că aceasta scădere este provocată de perioada de înlocuire mai lungă a telefoanelor, reducerea ofertelor de la operatori şi lipsa de inovaţie. Aş cita bretonul copiat de toată lumea la capitolul "lipsa de inovaţie"...

Livrările globale de smartphone-uri pe trimestrul întâi din 2018 sunt oficiale; Samsung, Apple şi Huawei sunt primele 3!

Şi pentru că sunt sigur că vreţi şi cifre, aflaţi că Samsung este pe locul întâi, cu 78.2 milioane de unităţi livrate în T1, versus 80.2 milioane în T1 2017. Pe locul 2 se afla Apple, cu 52.2 milioane de telefoane, în creştere de la 50.8 milioane în 2017. Pe 3, la distanţă mare e Huawei, cu 39.3 milioane, fata de 34.5 milioane în primele 3 luni de anul trecut. Xiaomi e pe 4, cu 28.3 milioane, un salt uriaş faţă de cele 12.6 milioane din trecut, iar Oppo încheie top 5 cu 24.1 milioane de handset-uri.

Samsung are cea mai mare cotă de piaţă în zona smartphone, 22.6%, urmată de Apple, cu 15.1% şi Huawei, cu 11.4%. Dacă mă întrebaţi pe mine marele câştigător este Xiaomi care şi-a dublat livrările de telefoane în doar un an. Trebuie totuşi spus că dacă am combina firmele de sub umbrela BBK, Oppo, Vivo şi OnePlus am obţine o companie care ar putea chiar fură locul 2 de la Apple, căci pe 3 sigur îl fura deja de la Huawei.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×