Nokia a vândut 4.4 milioane de smartphone-uri în trimestrul 4 al anului 2017, depăşind OnePlus, HTC, Sony, Google şi Lenovo

947 ori
<b>Nokia a vândut 4.4 milioane de smartphone-uri în trimestrul 4 al anului 2017, depăşind OnePlus, HTC, Sony, Google şi Lenovo</b>Cu toate că în zona smartphone nu a stat atât de bine precum în cea de feature-phones, HMD Global a impresionat și pe această piață cu cele 4.4 milioane smartphone-uri vândute în trimestrul 4 din 2017. Această cifră îi plasează deasupra

Ştiam că Nokia a stat foarte bine în 2017 ca livrări şi vânzări, pentru o companie care tocmai a revenit în activitate după o perioadă tulbure, dar azi avem şi cifre pentru a susţine teoria. Dacă la nivel de feature phones au vândut zeci de milioane de modele anul trecut, acum aflăm cum au stat şi cu smartphone-urile, mai ales în trimestrul 4 din 2017.

Aflaţi că firma renăscută sub tutela HMD Global a vândut 4.4 milioane de unităţi smartphone doar în trimestrul 4 al anului trecut. Evident nu e vreun rezultat la nivel de Apple sau Samsung, dar compania a întrecut ceva nume mari. Datele Counterpoint arată că Nokia a depăşit HTC, Sony, Google, Alcatel, Lenovo, OnePlus, Gionee, Meizu, Coolpad şi chiar şi pe cei de la ASUS.

Brandul nordic are acum 15% cota în piaţa feature phone şi 1% în zona smartphone, cu şanse mari să crească în acest an. Per total HMD Global şi Nokia au o cotă de 5% pe piaţa telefoanelor la nivel global. Se pare că Nokia s-a descurcat cel mai bine în Marea Britanie, acolo unde a fost în top 3 cele mai populare branduri smartphone. În majoritatea ţărilor europene şi din Orientul Mijlociu Nokia a fost lider de piaţă în secţiunea feature phone.

E drept că lumea se amuza de Nokia 3310 (2017) cel nostalgic de acum un an, dar acum lucrurile au devenit serioase. Pentru reconstrucţie şi evoluţie e nevoie totuşi de ceva mai mult decât un feature phone. E nevoie de un flagship veritabil, un nume care să atragă publicul şi de inovaţie. Nokia 10 cel penta lens are potenţialul acesta, sau eventual Nokia 9 şi Nokia 7 Plus, care tot scapă în ultima vreme.

Probabil vedem măcar unul din ele la MWC 2018, dar până atunci avem confirmarea că Nokia a revenit în stil mare în 2017. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×