Nokia a vândut 4.4 milioane de smartphone-uri în trimestrul 4 al anului 2017, depăşind OnePlus, HTC, Sony, Google şi Lenovo

967 ori
<b>Nokia a vândut 4.4 milioane de smartphone-uri în trimestrul 4 al anului 2017, depăşind OnePlus, HTC, Sony, Google şi Lenovo</b>Cu toate că în zona smartphone nu a stat atât de bine precum în cea de feature-phones, HMD Global a impresionat și pe această piață cu cele 4.4 milioane smartphone-uri vândute în trimestrul 4 din 2017. Această cifră îi plasează deasupra

Ştiam că Nokia a stat foarte bine în 2017 ca livrări şi vânzări, pentru o companie care tocmai a revenit în activitate după o perioadă tulbure, dar azi avem şi cifre pentru a susţine teoria. Dacă la nivel de feature phones au vândut zeci de milioane de modele anul trecut, acum aflăm cum au stat şi cu smartphone-urile, mai ales în trimestrul 4 din 2017.

Aflaţi că firma renăscută sub tutela HMD Global a vândut 4.4 milioane de unităţi smartphone doar în trimestrul 4 al anului trecut. Evident nu e vreun rezultat la nivel de Apple sau Samsung, dar compania a întrecut ceva nume mari. Datele Counterpoint arată că Nokia a depăşit HTC, Sony, Google, Alcatel, Lenovo, OnePlus, Gionee, Meizu, Coolpad şi chiar şi pe cei de la ASUS.

Brandul nordic are acum 15% cota în piaţa feature phone şi 1% în zona smartphone, cu şanse mari să crească în acest an. Per total HMD Global şi Nokia au o cotă de 5% pe piaţa telefoanelor la nivel global. Se pare că Nokia s-a descurcat cel mai bine în Marea Britanie, acolo unde a fost în top 3 cele mai populare branduri smartphone. În majoritatea ţărilor europene şi din Orientul Mijlociu Nokia a fost lider de piaţă în secţiunea feature phone.

E drept că lumea se amuza de Nokia 3310 (2017) cel nostalgic de acum un an, dar acum lucrurile au devenit serioase. Pentru reconstrucţie şi evoluţie e nevoie totuşi de ceva mai mult decât un feature phone. E nevoie de un flagship veritabil, un nume care să atragă publicul şi de inovaţie. Nokia 10 cel penta lens are potenţialul acesta, sau eventual Nokia 9 şi Nokia 7 Plus, care tot scapă în ultima vreme.

Probabil vedem măcar unul din ele la MWC 2018, dar până atunci avem confirmarea că Nokia a revenit în stil mare în 2017. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×