Samsung ar urma să piardă cotă de piaţă în 2018 în favoarea celor de la Huawei şi Apple

5.296 ori
<b>Samsung ar urma să piardă cotă de piaţă în 2018 în favoarea celor de la Huawei şi Apple</b>Sfârșitul de an nu aduce doar bilanțul veniturilor ci și predicții din partea analiștilor. Astfel aflăm din partea celor de la Strategy Analytics faptul că Samsung ar urma să piardă din cota de piață anul viitor și asta în favoarea companiilor

Dacă e final de an, nu e doar moment pentru recapitulări, ci şi pentru predicţii pentru anul ce vine. Ca atare Strategy Analytics a dezvăluit ce aşteptări are pentru 2018 în zona smartphone, punând accentul pe predicţiile legate de Samsung, Apple şi Huawei.

În 2017 Samsung a avut mult teren de recuperat şi a luptat să schimbe imaginea negativă de după problemele cu Note 7 şi arestările din Coreea de Sud. Judecând după succesul lui Galaxy S8 au reuşit acest lucru, dar cum rămâne cu 2018? Vedem întâi cifrele pe anul curent. Strategy Analytics scrie că telefoanele Galaxy au ajuns la un total de 319 milioane de unităţi livrate în anul curent, ceea ce înseamnă o cotă de piaţă de 20.5% la nivel global, deci locul întâi.

În 2016 Sammy se afla la cota de 300 de milioane de unităţi vândute, dar pe atunci avea o cotă de 20.8%. Cele mai noi telefoane Apple au sosit mai târziu decât S8 şi Note 8, deci îşi vor face simţită prezenţa din greu şi în primele luni din 2018. Mărul ar putea muşca din Samsung, coborându-i la 314 milioane de unităţi vândute în 2018 şi coborând şi cota de piaţă la 19.2%.

Între timp iPhone-urile ar urma să ajungă la 218 milioane unităţi vândute şi o cotă de piaţă de 14% pe 2017, iar la anul la 234 milioane şi respectiv 14.3%. Huawei, Oppo şi Xiaomi îşi vor păstra poziţiile în top 5 producători smartphone. Strategy Analytics se aşteaptă la o creştere a cotei de piaţă Xiaomi de la 6.1% la 7.4%, iar Huawei va gravita în jurul a 10%, câştigând în jur de 8 milioane de unităţi livrate.

Oppo va avea 7.8% atât în 2017, cât şi 2018, ceea ce impresionează faţă de cele 2.8% de acum 2 ani. Practic Samsung are cel mai mult de pierdut acum, pentru că procentele sale se redistribuie spre rivali. Huawei a reuşit în acest an performanţa de a depăşi Apple în topul vânzărilor pentru o scurtă perioadă de timp, urcând pe locul 2 după Samsung. Va fi greu să se repete performanţa în viitorul apropiat.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×