Microsoft testează controlul pe baza privirii în Windows 10; Eye Control e util pentru persoanele cu dizabilităţi

836 ori
<b>Microsoft testează controlul pe baza privirii în Windows 10; Eye Control e util pentru persoanele cu dizabilităţi</b>Descoperim astăzi că cei de la Microsoft testează în aceste momente controlul pe baza privirii în Windows 10, fiind vorba despre o funcție numită Eye Control. Aceasta este utilă pentru persoanele cu dizabilități și din câte ni se dezvăluie este

În ziua de azi marile companii se gândesc mai degrabă cum să facă mai mult profit şi să ofere funcţii pentru mainstream, dar din când în când se întorc şi spre latura umană, cu câte o tehnologie care schimbă vieţi. Microsoft spre exemplu testează o tehnologie Eye Control în Windows 10, care permite interacţiunea cu sistemul de operare prin mişcarea privirii.

Windows 10 Eye Control

Persoanele care nu se pot mişca, cele paralizate şi cu probleme la nivelul membrelor trebuie să îşi mişte privirea pentru a deschide diferite ferestre şi a interacţiona cu Windows 10. Opţiunile de accesibilitate au evoluat foarte mult în ultimii ani, atât pe iOS, cât şi Android şi Windows 10. Cel mai nou Windows Insider Preview include suport pentru o versiune beta de Eye Control, care e compatibilă cu gadget-urile Eye Tracker produse de suedezii de la Tobii.

Windows 10 Eye Control

Pentru început, Microsoft oferă doar suport pentru o tastatură în limba engleză, cu un layout special pentru interacţiunea cu privirea. Mai multe layout-uri vor fi adăugate pe viitor. Una dintre funcţiile interesante este "Shape writing", care ar trebui să crească semnificativ viteza scrierii, permiţându-i utilizatorului să se uite la primele şi ultimele litere ale unui cuvânt şi apoi să arunce priviri scurte la literele din mijloc. Un indiciu al cuvântului prezis va apărea pe ecran între timp.

Utilizatorii pot alege între diferite predicţii de cuvinte. Între timp Command prompt-ul primeşte noi culori default, fiind pentru prima oară când consola Windows are culori noi în 20 de ani. Noul release Windows 10 aduce şi suport pentru obiecte 3D în Word, Excel şi PowerPoint, iar browser-ul Edge a promit un nou look, aliniat lui Microsoft Fluent Design.

Revenind la proiectul de Eye Tracking, puteţi afla toate detaliile aici şi vedea cum a ajuns totul de la un hack şi un ONG la o funcţie importantă în Windows 10.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×