"Microsoft apreciază eşecul" recunoaşte CEO-ul Satya Nadella, într-un nou interviu

1.671 ori
<b>"Microsoft apreciază eşecul" recunoaşte CEO-ul Satya Nadella, într-un nou interviu</b>Urmând parcă exemplul celor de la Google care nu s-au sfiit să afirme de multe ori că prin eșecuri învață lucruri foarte importante, iată că și cei de la Microsoft adoptă o abordare similară. În cadrul celui mai recent interviu luat lui Satya Nadella, CEO

Am văzut de multe ori Google afirmând că apreciază eşecurile pentru că învaţă din ele şi fiecare proiect eşuat e un pas în faţă. Acum vedem că şi Microsoft are o gândire similară, dacă ne luăm după spusele CEO-ului Satya Nadella.

Acesta a acordat un interviu celor de la Business Insider, în cadrul căruia a detaliat abordarea companiei faţă de proiectele sale. Oficialul a declarat că e important să forţezi limitele şi să accepţi inevitabilul eşec ce apare uneori. Aparent eşecul nu trebuie privit ca un eşec, ci ca o "oportunitate de a învăţa ceva". Nu aţi fi auzit niciodată aceste cuvinte de la Steve Ballmer, care era genul ce vedea doar victorie în faţa ochilor.

Nadella e în schimb mai cerebral şi merge pe ideea "testării ipotezelor", unde inevitabil una va fi şi eronată. Arhitectul soluţiilor cloud de la Microsoft a declarat că e bine să priveşti ideile proaspete ca o serie de ipoteze ce merită testate şi dacă nu se concretizează atunci poţi trece la următoarea idee. Declaraţiile nu vin fără context, pentru că Microsoft are aproximativ 2 ani fără un smartphone nou, şi-a pierdut relevanţa în zona mobile OS şi a încetinit şi ritmul lansării de tablete.

E greu de văzut din ce direcţie va apărea acel "next big thing" pe care îl pregăteşte Nadella, dar deocamdata tabletele Surface şi produsele software Microsoft (excelente şi pe iOS şi Android) par să fie bine primite. Nadella a lăudat şi Surface Studio, Surface Hub şi HoloLens, dar acestea sunt produse de nişă totuşi. Cei care vor inovaţie mai rapid trebuie să înţeleagă că ea va sosi pe parcursul a mulţi ani şi "nu ziua următoare, trimestrul următor, anul viitor", aşa cum declară CEO-ul.

Un prim test al măsurii în care Microsoft e gata să liveze un produs de succes va fi consola Xbox Project Scorpio, care ar trebui detaliată la E3 2017. Apoi aşteptăm şi acel CloudBook rival pentru Chromebook. Şi totuşi cum rămâne cu Surface Phone? E puţin frustrant să tot auzi de "eşecuri" şi "experimente", dar nu vezi şi nume de proiecte sau produse citate.

E că atunci când antrenorul spune că "unii jucători au jucat prost şi a pierdut echipa", dar nu dă nume din politeţe.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×