Nokia Mobile Networks sfătuieşte operatorii să se mişte inteligent în perioada următoare, găsind noi zone de profit

1.373 ori
<b>Nokia Mobile Networks sfătuieşte operatorii să se mişte inteligent în perioada următoare, găsind noi zone de profit</b>Ce vine ca un sfat din partea celor de la Nokia Mobile Networks pentru operatorii telecom este acela de a găsi noi zone de profit în perioada următoare. Aflăm că o serie de sugestii și idei au fost propuse de către finlandezi în cadrul unui interviu

Evoluţia tehnologiei moderne a dus la o scădere dramatică a utilizării serviciilor de bază oferite de operatori şi mă refer aici la SMS şi apeluri voce. Toată lumea e pe Whatsapp sau Facebook Messenger, iar operatorii pierd venituri importante. În aceste condiţii şi luând în calcul şi renunţarea la tarifele de roaming, viitorul e imprevizibil pentru giganţii telecom. Câteva sugestii şi idei are CTO-ul Nokia Mobile Networks, care a discutat despre starea actuală a pieţei telecom într-un interviu recent.

Pe numele său Hossein Moiin, oficialul a declarat că acum este "critic" pentru operatori să găsească noi zone de profit şi utilizare dincolo de broadband-ul mobil şi să profite din plin de investiţiile în reţele. El a amintit şi de dorinţa Nokia de a evolua în furnizor de soluţii software. Hossein a subliniat că tehnologiile emergente sunt importante, precum 4.5G Pro sau 4.9G.

Ambele ar creşte capacitatea reţelelor actuale şi ar reduce semnificativ latența, în acelaşi timp satisfăcând cererea de consum de date a clienţilor. CTO-ul a dat India ca exemplu, unde utilizatorii consumă până la 30 GB de date pe lună, după ce un provider nou numit Reliance Jio a pus la bătaie 4G gratuit. Acelaşi oficial a declarat şi că implicarea în zona Internet of Things şi experimentele în mai multe zone ar trebui să fie vitale pentru operatori.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×