O companie din China a produs maşini sub numele lui "Lei Jun", CEO şi cofondator Xiaomi; Evident a fost şi un proces...

765 ori
<b>O companie din China a produs maşini sub numele lui "Lei Jun", CEO şi cofondator Xiaomi; Evident a fost şi un proces...</b>Din ciclul "ce mai găsim în China", mai nou există maşini electrice cu numele de "Lei Jun". De fapt nu chiar "mai nou" ci din 2015. Compania Leijun Electric producea maşini sub această denumire şi le-a adus chiar

Din ciclul "ce mai găsim în China",mai nou există maşini electrice cu numele de "Lei Jun". De fapt nu chiar "mai nou" ci din 2015. Compania Leijun Electric producea maşini sub această denumire şi le-a adus chiar în magazine până să fie pus pe rol un proces Xiaomi. Aflaţi ce şi cum mai jos.

Leijun Electric

Lucrurile sunt simple: Lei Jun este un multi miliardar chinez, cofondator şi CEO Xiaomi. Evident numele său este legat definitiv şi iremediabil de Xiaomi, fiind sinonim cu compania. Evident nu poţi folosi acest nume, fie şi legat pentru a promova un produs. Celor de la Leijun Electric nu le-a păsat totuşi şi au continuat cu proiectul. Procesul intentat de Xiaomi începuse în 2015, dar decizia tribunalului a venit abia acum la început de an 2020.

Leijun Electric

Tribunalul a decis că e încălcare de drepturi de autor şi a solicitat ca Leijun Electric să ofere o compensaţie spre Xiaomi în valoare de 50.000 de euro. Procesele au durat mult pentru că Xiaomi nu produce maşini electrice şi teoretic nu era afectată de existenţa acestor vehicule. Totuşi e posibil să intre şi pe această piaţă şi am putea specula că acest proces e un indiciu. E bizar că Weifang Ruichi, oficial al producătorului de maşini electrice a obţinut în prima fază dreptul de a folosi acest nume, iar acum trademark-ul este revocat.

Compania mai are şi alte vehicule cunoscute ca "Lei X", iar acum maşinile "Leijun" sunt promovate doar cu particula "R". Chinezii au încercat să se apere şi prin faptul că Lei Jun e un nume comun în China şi că peste 6100 de oameni îl au, dar scuza nu a ţinut la tribunal. După acest model, cred că sunt câteva zeci, dacă nu sute de oameni numiţi Tim Cook, dar cred că toată lumea ştie care e cel principal şi clar nu poţi numi produse după el.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×