Probleme pentru Samsung cu achiziţia Harman; O firmă de investiţii blochează tranzacţia

1.268 ori
<b>Probleme pentru Samsung cu achiziţia Harman; O firmă de investiţii blochează tranzacţia</b>Deși părea că achiziția celor de la Harman de către Samsung a fost una reușită, iată că există și ceva piedici. Aparent, o firmă de investiții este cea care le pune bețe în roate sud-coreenilor, firmă ce blochează tranzacția. Descoperim că acest lucru

Viitorul părea să sune bine pentru Samsung atunci când aflăm că va cumpăra Harman, având astfel acces la o mulţime de produse auto de infotainment şi nu numai, dar şi la excelentele lor tehnologii audio. Se pare că nu totul ar fi roz cu această tranzacţie în valoare de 8 miliarde de dolari.

Există o companie de investiţii cunoscută drept Atlantic Investment Management, care ar avea de gând să blocheze deal-ul, votând împotriva sa. Compania are o cotă de 2.3% în Harman, iar investitorii Atlantic consideră că merită mai mult decât preţul vehiculat în acest moment. Samsung pune la bătaie 8 miliarde de dolari, adică 112 dolari per acţiune, dar aparent nu e suficient.

În ciuda acestei piedici, partenerii majoritari sunt cei care vor decide, asta dacă nu apare vreo clauză specială legată de unanimitate sau nu sunt convinse şi alte părţi implicate în afacere. Samsung nu este înscrisă de una singură în licitaţia pentru Harman şi aparent mai sunt părţi interesate. Dacă apare o ofertă mai bună, ar putea începe un duel interesant.

Wall Street Journal a aflat că o firmă ce a dorit să rămână anonimă ar fi oferit celor de la Harman 115 dolari per acţiune cu câteva zile în urmă. Totuşi între timp discuţiile cu acea companie au picat. Probabil că Samsung va rămâne totuşi în pole position și din 2018 va include și difuzoare Harman Kardon pe telefoanele sale.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×