Ce s-a întâmplat cu Galaxy Note 7? Samsung ne răspunde astăzi ca urmare a finalizării unei investigații amănunțite

7.391 ori
<b>Ce s-a întâmplat cu Galaxy Note 7? Samsung ne răspunde astăzi ca urmare a finalizării unei investigații amănunțite</b>Așa cum au promis, sud-coreenii de la Samsung aveau să țină o conferință de presă pe data de 23 ianuarie pentru a dezvălui rezultatul investigațiilor demarate cu scopul de a găsi cauza ce a condus la exploziile de terminale Galaxy Note 7. Acest lucru s-a

În urmă cu doar câteva zile am aflat direct din partea celor de la Samsung faptul că pe data de 23 ianuarie vom primi o explicație oficială cu privire la cauza ce a condus la exploziile terminalelor Galaxy Note 7. Acest lucru s-a întâmplat și astăzi avem la dispoziție rezultatul investigațiilor ce a implicat mai bine de 700 de cercetători, 200.000 phablet-uri Note 7 și un număr de aproximativ 30.000 baterii ce au fost testate riguros.

Note 7 Infografic

Pentru început Samsung dezvăluie că dintre cele 3 milioane de terminale Galaxy Note 7 vândute și activate în lume, 96% au fost deja returnate de către consumatori. După cum bine știți, problemele majore ale phablet-ului ce au dus ulterior și la retragerea acestora de pe piață au fost reprezentate de către supraîncălzirea produsului și ulterior explozia acestora.

Note 7 Infografic

A urmat un program de înlocuire a bateriilor, dar nici acesta nu a rezolvat problema, așa că sud-coreenii au decis mai apoi că este vremea să scoată produsul de la vânzare și să ceară consumatorilor predarea dispozitivului achiziționat în schimbul unei refinanțări complete sau a unui Galaxy S7 Edge + suma de bani diferență.

Note 7 infografic

Ei bine, descoperim că problema inițială a avut de-a face cu o eroare de producție a bateriei. Vedem atât în clipul de mai jos, cât și în graficul prezentat faptul că bateriile inițiale au sosit cu un defect din fabrică în partea dreaptă-sus, unde o serie de electrozi au fost deviați de la tiparul standard și astfel s-a putut ajunge la scurtcircuite și mai apoi explozii ale terminalului.

Note 7 Infografi

Și în cazul versiunilor înlocuite problema a ținut tot de baterie, de această dată fiind vorba despre o serie de bavuri (porțiune de material ieșit în relief) ale stratului de electrozi pozitivi. Acestea au străpuns banda de izolare dintre electrozii negativi și cei pozitivi și astfel s-a ajuns din nou la un scurtcircuit 'fatal' pentru phablet-ul Note 7. Tot pe lista de factori ce au contribuit la această situație se numără și bateriile care aparent nu ofereau un asemenea strat de bandă izolatoare, în vreme ce altele nu aveau suficientă bandă izolatoare.

Samsung

Așadar, totul a avut de-a face cu un lot de baterii defecte din fabrică, Samsung susținând faptul că nu design-ul, hardware-ul sau software-ul au avut vreo vină în situația de față. Sud-coreenii au decis să ia măsuri ca urmare a acestei pățanii și pe viitor bateriile vor trece prin 8 teste riguroase pentru a se asigura conformitatea acestora.

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×