Procesorul Qualcomm Snapdragon 835 are noi detalii scăpate pe web, înainte de prezentarea de la CES 2017: suport VR, modem nou, eficiență de consum excelentă

1.886 ori
<b>Procesorul Qualcomm Snapdragon 835 are noi detalii scăpate pe web, înainte de prezentarea de la CES 2017: suport VR, modem nou, eficiență de consum excelentă</b>Cei de la Qualcomm au promis faptul că în cadrul târgului de tehnologie CES 2017 vor fi dezvăluite și informații extra despre procesorul Snapdragon 835 - chipset așteptat pe flagship-urile anului. În vreme ce așteptăm evenimentul cu pricina care este

Qualcomm e întotdeauna o prezenţă însemnată la CES şi nici această ediţie nu face excepţie, vedeta standului său fiind chipsetul Snapdragon 835, care ar urma să fie detaliat în cadrul unui eveniment pe 6 ianuarie. Ei bine, o scăpare de ultim moment marca @evleaks ne strică din suspans şi dezvăluie câteva detalii.

Evan Blass ar fi pus mâna pe comunicatul de presă oficial şi informaţiile au ajuns şi pe reţeaua de socializare Weibo din China. Qualcomm îl descrie pe Snapdragon 835 drept "mai mic, mai rapid şi mai eficient decât orice alt chipset din istorie". El foloseşte un design de 10 nm şi peste 3 miliarde de tranzistori, fiind cu 30% mai mic, 27% mai rapid şi cu 40% mai eficient la consum decât Snapdragon 820.

Vă reamintesc că Samsung a avut un rol însemnat în realizarea acestui chipset, bazat pe tehnologia sa de 10 nm de altfel. Qualcomm promite şi îmbunătăţiri la nivel de viteză a încărcării, viaţa bateriei, capacităţile camerei, conectivitate şi securitate, oferite la pachet cu noul chip. Spre exemplu viitoarele terminale cu acest CPU la bord ar trebui să ofere peste o zi de convorbiri, 5 zile de playback muzical şi peste 7 ore de streaming video 4K.

Tehnologia Quick Charge 4 va oferi 5 ore de viaţă a bateriei cu fiecare 5 minute de încărcare. Toate aceste valori sunt înregistrate de la un prototip de test cu CPU Snapdragon 835 la bord. Evident, avem şi suport VR şi promisiunea randării 3D mai rapide cu 25% şi aparent terminalele cu noul chip vor afişa de 60 de ori mai multe culori faţă de cele cu Snapdragon 820. Se umblă şi la motion tracking şi revenind la cameră, va exista şi o stabilizare electronică (EIS 3.0) pentru filmarea 4K.

Latenţa motion to motion a fost redusă cu 20% şi avem şi suport pentru acustica în funcţie de scenă sau obiect şi acustica DSD. Foarte important de precizat e că acest nou procesor oferă suport pentru o cameră duală pe terminalele mobile, incorporând tehnlogia Clear Sight. Mai beneficiem şi de autofocalizare hibrid şi phase detection şi detectarea inteligentă a iluminării.

În ce priveşte conectivitatea, Snapdragon 835 vine la pachet cu un modem X16 LTE şi suport pentru reţele WiFi 802.11 ad. Vitezele de download ajung la o valoare de până la 10 ori mai mare decât în cazul terminalelor 4G LTE de prima generaţie şi modemul este cu 45% mai mic. Toate acestea sună excelent şi rămâne de văzut dacă Qualcomm ne mai poate surprinde cu ceva la conferinţa sa de pe 6 ianuarie. Vă reamintesc că Snapdragon 835 ar trebui să fie chipsetul integrat pe Galaxy S8, HTC 11 şi LG G6, dar şi multe alte flagshipuri ale anului.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×