Samsung anunță Exynos 980, procesor cu modem 5G integrat pentru telefoanele Galaxy A 2020

877 ori
<b>Samsung anunță Exynos 980, procesor cu modem 5G integrat pentru telefoanele Galaxy A 2020</b>Samsung a luat fața celor de la Qualcomm, anunțând astăzi primul sau procesor cu modem 5G integrat, în sistem Soc. Acest CPU  s-ar putea regăsi pe viitoare smartphone-uri 5G, cu accentul pe cele high midrange.

Samsung a luat fața celor de la Qualcomm, anunțând astăzi primul său procesor cu modem 5G integrat, Exynos 980. Acest CPU s-ar putea regăsi pe viitoare smartphone-uri 5G, cu accentul pe cele high midrange.

Avem de-a face cu un chipset bazat pe proces de producție de 8 nm FinFET. Odată cu integrarea de modem 5G în regim SoC (system on chip) se face economie de spațiu la interiorul telefonului care are această componentă. Modemul despre care scriem aici suportă conectivitate de la 2G la 5G și la nivelul conexiunii 5G ajunge până la 2.55 Gbps viteză de download în bandă de sub 6 GHz.

Samsung anunță Exynos 980, procesor cu modem 5G integrat pentru telefoanele Galaxy A 2020

Suportă și o tehnologie specială de agregare EN-DC, care combină 5G și LTE pentru viteze de până la 3.55 Gbps. Aduce și suport WiFi 6. Cât despre procesor în șine, el are noile nuclee performanțe Cortex-A77, două la număr. Are și 6 nuclee eficiente la consum Cortex-A55 și un GPU Mali-G76.

Avem și o unitate specială pentru AI, un NPU luat de la Exynos 780. Exynos 980 suportă camere cu rezoluții de până la 108 MP și până la 5 senzori foto individuali. Producția să în masă începe spre finalul anului curent. Noul venitul promite și suport pentru filmare 4K la 120 FPS și are toate șansele să ajungă pe telefoane din gama Galaxy A 2020.

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×