SUA avertizează partenerii NATO să renunţe la Huawei; Probleme şi în România?

6.063 ori
<b>SUA avertizează partenerii NATO să renunţe la Huawei; Probleme şi în România?</b>În ultimul an am văzut SUA atacând Huawei pe toate fronturile posibile şi interzicând oferirea flagship-urilor sale la operatorii locali, dar şi cumpărarea de echipamente de reţea. Marea Britanie începea să aibă o abordare similară, iar acum Washington-ul

În ultimul an am văzut SUA atacând Huawei pe toate fronturile posibile şi interzicând oferirea flagship-urilor sale la operatorii locali, dar şi cumpărarea de echipamente de reţea. Marea Britanie începea să aibă o abordare similară, iar acum Washington-ul pune presiune şi pe aliaţii din NATO.

Statele Unite avertizează aliaţii săi strategici şi partenerii cu privire la spionajul chinezilor şi la amestecul lor în activitatea politică internă a ţărilor, pe fondul pregătirilor pentru trecerea la 5G. Cum România se numără printre partenerii strategici, e posibil să avem ceva efecte şi la noi. Huawei lucrează cu toţi operatorii mari telecom de la noi şi a semnat în 2013 un memorandum cu Guvernul pentru a ajuta la dezvolta Sistemului de Informaţii şi Comunicaţii Naţional, dar şi a Sistemului de Supraveghere a Traficului.

Se implică şi în proiectele de guvernare electronică, aşa numitul E-Government, dar şi proiectele de Oraş Inteligent şi Reţeaua Naţională de Bandă Largă. Germania, Italia şi Japonia au primit de asemenea avertizări legate de colaborarea cu Huawei. SUA ia în calcul chiar ajutoare financiare acordate dezvoltării telecom în aceste ţări, care resping parteneriatele chineze.

Huawei se numără printre cele mai prolifice branduri internaţionale, când vine vorba de dezvoltare şi producţie de echipament 5G. Oficialii din Italia au răspuns că sunt conştienţi de riscuri, dar vor continua să folosească echipamente Huawei, chiar dacă decizia e foarte grea.

Pentru a contracara orice îngrijorări, Huawei a deschis laboratoare speciale în Germania şi UK pentru inspectarea produselor sale pentru breşe de securitate sau spionaj. Nici aşa aliaţii nu se declară prea liniştiţi şi e posibil să se ajungă la sancţiuni pentru ţările NATO care folosesc Huawei, dacă Trump vrea să pună presiune mai mare pe China. Vă invit să discutăm despre acest subiect pe grupul Mobilissimo.ro de pe Facebook.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×