Huawei neagă faptul că ar lucra la propriul sistem de operare

1.195 ori
<b>Huawei neagă faptul că ar lucra la propriul sistem de operare</b>În ciuda zvonurilor referitoare la faptul că Huawei lucrează în secret la un sistem de operare mobil pentru inevitabilul moment în care ar putea avea interzis la Android, se pare că firma chineză infirmă aceste informații. Aflăm chiar astăzi

Dacă recent am aflat că Samsung s-ar putea împuşca singură în picior punând Tizen OS pe Galaxy S10, au apărut apoi şi ceva zvonuriHuawei ar avea propria platforma software în pregătire. Zvonurile au fost infirmate rapid de către oficiali ai companiei chineze totuşi.

Preşedintele secţiunii Consumer Business Software Engineering de la Huawei, Doctor Wang Chenglu a negat recent orice zvon în această privinţă. Huawei începuse să caute o alternativă la Android după problemele pe care le-a avut în SUA la început de an, sau cel puţin aşa afirmau zvonurile. Având în vedere că la un moment dat s-a pus problema ca ZTE să nu mai aibă voie să folosească Android ca o pedeapsă pentru încălcarea acordurilor cu SUA, Huawei a fost la rândul său în gardă.

Am văzut şi alte mişcări de gen de la Lenovo, care îşi lansează telefoane ca Moto P30 Note cu ZUI aplicat şi fără Google Services în China. Întrebările puse lui Wang Chenglu au venit în cadrul unui eveniment de prezentare pentru EMUI 9.0. În ciuda negării iniţiativei, oficialul a menţionat că realizarea unui OS in house nu e chiar "inginerie spaţială". Problema e cu ecosistemul de aplicaţii din jurul său.

Chiar dacă Huawei are propriul magazin de aplicaţii, nu e nici pe departe la fel de popular ca Play Store. Huawei s-a declarat de altfel mulţumită de Android şi de faptul că îl poate modifica aşa mult cu Emotion UI. Şi judecând după faptul că Android Pie vine curând pe P20 Pro, relaţia cu Google merge bine zic eu.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×