Telefoane mobile interzise în România! Modelele fără suport RO-ALERT nu vor mai putea fi vândute

3.317 ori
<b>Telefoane mobile interzise în România! Modelele fără suport RO-ALERT nu vor mai putea fi vândute</b>În ultimii ani s-a discutat mult despre sistemul de mesaje de alertă/urgenţă RO-ALERT, care avertizează populaţia în legătură cu dezastre naturale, conflicte şi atacuri teroriste. Acesta fiind un sistem vital pentru piaţa locală, el va deveni obligatoriu

În ultimii ani s-a discutat mult despre sistemul de mesaje de alertă/urgenţă RO-ALERT, care avertizează populaţia în legătură cu dezastre naturale, conflicte şi atacuri teroriste. Acesta fiind un sistem vital pentru piaţa locală, el va deveni obligatoriu de suportat pe terminalele mobile. Astfel, telefoanele fără suport RO-ALERT vor fi interzise la vânzare.

Aflăm de la Profit.ro că telefoanele mobile care nu pot primi mesajele de urgenţă de acest tip nu vor mai putea fi comercializate. Există totuşi o perioadă de graţie de 6 luni în care retailerii şi producătorii îşi pot lichida stocurile existente. Deocamdată totul este în fază de proiect de ordonanţă de urgenţă, iar amenzile pentru încălcarea prevederilor pot ajunge la 100.000 de lei.

Legislaţia actuală nu menţionează cerinţe tehnice minime clare pentru ca un terminal să recepţioneze acele mesaje. Astfel, o parte din utilizatori nu pot primi respectivele comunicări de urgenţă. Proiectul cel nou de ordonanţă menţionează şi obligaţii tehnice pentru furnizori, dar şi comercianţii de telefoane, care vor trebui să afişeze informaţii legate de suportul RO-ALERT.

Am remarcat spre exemplu că Allview are această dotare listată de luni bune la telefoanele sale. Trebuie şi ca producătorii şi retailerii să afişeze tutoriale pentru a activa aceste facilităţi. Dacă nu, se lasă cu amenzi, cum spuneam mai devreme.

Pentru a intra în vigoare, ordonanţa trebuie aprobată de Guvern şi publicată în Monitorul Oficial.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×