Site-ul pentru situaţii de urgenţă RO-ALERT este de astăzi funcţional; Iată detalii

3.462 ori
<b>Site-ul pentru situaţii de urgenţă RO-ALERT este de astăzi funcţional; Iată detalii</b>AM mai scris despre sistemul de avertizare RO-ALERT, care te anunţa prin intermediul telefonului mobil legat de calamităţi şi dezastre şi iată că a venit şi momentul lansării. Tocmai a fost lansat site-ul sistemului pentru situaţii de urgenţă RO-ALERT

AM mai scris despre sistemul de avertizare RO-ALERT, care te anunţă prin intermediul telefonului mobil legat de calamităţi şi dezastre şi iată că a venit şi momentul lansării. Tocmai a fost lansat site-ul sistemului pentru situaţii de urgenţă RO-ALERT, care poate fi accesat aici.

Site-ul are rolul de a vă avertiza în situaţii în care viaţa sau sănătatea cetăţenilor sunt puse în pericol. Asta în caz de inundaţii, cutremure, atac terorist şi alte ameninţări. Începând cu sâmbătă, 15 septembrie de la ora 09:00 totul este funcţional. Luni, 17 septembrie va începe testarea naţională a sistemului de alertare telefonică. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a rugat cetăţenii să îşi configureze telefoanele încât să vadă mesajele şi a subliniat că nimeni nu va accesa datele personale ale cetăţenilor.

Între 17 şi 27 septembrie se va testa la nivel naţional sistemul de avertizare telefonică RO-ALERT. Recent au fost făcute şi teste în Bucureşti, pentru a verifica funcţionalitatea sistemului, iar acum se ajunge şi la nivel naţional. Sunt planuri ca autorităţile să îi ajute pe oamenii din zonele rurale care nu ştiu să îşi configureze telefoanele. Autorităţile subliniază şi că unele terminale au configurarea automată pentru a primi mesajele radio.

Pentru a difuza un mesaj de alertare a populaţiei, operatorul sistemului RO-ALERT foloseşte o hartă digitală, pe care poate selecta zona în care va fi transmisă avertizarea. Totul se face pe bază de tehnologie Cell Broadcast (detalii aici) şi permite ca antenele de comunicaţii din zonă să difuzeze mesajul telefoanelor care se află în aria de acoperire. Am aflat în ultimele luni şi că serviciul are alertele repetate la anumite perioade de timp configurabile, va opera 24 din 24 şi există şi sistem de backup.

Se discută şi despre trimiterea mesajelor în roaming.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×