Următoarea mare inovație a camerelor de pe smartphone ar putea fi "lentilă lichidă"

1.925 ori
<b>Următoarea mare inovație a camerelor de pe smartphone ar putea fi "lentilă lichidă"</b>Un infografic publicat recent a arătat evoluția camerelor de pe smartphone, dar și un fenomen surprinzător. Se pare că Samsung a rămas la aceeași mărime a senzorilor foto de la Galaxy S7 încoace, în vreme ce Huawei a trecut la senzori tot mai buni.

Un infografic publicat recent a arătat evoluția camerelor de pe smartphone, dar și un fenomen surprinzător. Se pare că Samsung a rămas la aceeași mărime a senzorilor foto de la Galaxy S7 încoace, în vreme ce Huawei a trecut la senzori tot mai buni. Ei bine se pare că Samsung ar pregăti ceva cu care să compenseze această stagnare.

Samsung lucrează de aproape 15 ani împreună cu compania Varioptic la o soluție de tip "lentilă lichidă" pentru telefoane. Varioptic a venit cu ideea prin 2002, dar implementarea nu a fost posibilă până acum. O "lentilă lichidă" ar fi genială în special pentru a scăpa de camerele multiple de pe telefoane, aceasta putând fi utilizată atât pentru fotografii ulta wide, cât și pentru cele normale sau telephoto.

Următoarea mare inovație a camerelor de pe smartphone ar putea fi "lentilă lichidă"

Avantajul este prin adoptarea soluței, se scapă de tot felul de mecanisme și software ce le orchestrează. Teoretic totul ar fi trebuit să fie gata prin 2005, dar nu s-a mai concretizat. Varioptic avea să fie preluată de Corning, producătorul Gorilla Glass în 2017, cu care Samsung are parteneriat strâns.

Ce este totuși o lentilă lichidă? E vorba despre o lentilă care își poate schimbă curbura când îi aplici curent electric. Recent scăpările legate de Galaxy S11 i-au asociat această inovație. Camerele standard au lentile din sticlă, dar pe viitor am putea avea un soi de "lichid optic" care își schimbă formă rapid. Lungimea focală se poate schimba după dorință, iar în loc de sticlă avem o picătură de ulei special pe un strat izolator pus pe un electrod metalic. Picătură își schimbă forma în funcție de voltaj.

E posibil ca această picătură să fie folosită în tandem cu lentile tradiționale pentru a crește viteza de focalizare și zoom. Dacă se concretizează, acest sistem ar putea împinge toate optica foto de pe mobil în față.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×