10 momente cheie În 2011 În zona de mobile tech

2.083 ori
<b>10 momente cheie În 2011 În zona de mobile tech</b>A fost un an excelent pentru tablete și smartphone-uri, dar nu toate companiile implicate au reușit să iasă cu capul sus la sfârșit de an. S-au înregistrat mișcări surpriză, iar o parte dintre ele am încercat să le prind într-o mică analiză...

A fost un an excelent pentru tablete și smartphone-uri, dar nu toate companiile implicate au reușit să iasă cu capul sus la sfârșit de an. S-au înregistrat mișcări surpriză, iar o parte dintre ele am încercat să le prind într-o mică analiză de sfârșit de an. Ordinea este aleatorie.

1. Telefoane dual-core

LG a lansat primul model de acest fel și mă refer la Optimus 2X, dar cele mai bine vândute au fost iPhone 4S și Samsung Galaxy S II. 2012 se anunță a fi al telefoanelor quad-core sau al celor dual-core la o frecvență sporită. Vom vedea.

2. Alianța Microsoft Nokia

Anunțată în februarie 2011 și roadele sale s-au văzut la sfârșit de an prin apariția lui Nokia Lumia 800 și 710. Să vedem și vânzările. Nu știu de ce, dar nu anticipez o creștere așa mare cum așteaptă Microsoft spre exemplu. Lumia 800 are un design superb, dar nu se individualizează prea mult față de telefoanele ce rulează WP 7.5.

3. HP a distrus webOS

Aveau planuri mari, dar a fost un adevărat fiasco. Tableta HP TouchPad a fost vândută la preț de dumping ca să scape de stocurile acumulate. webOS a intrat în moarte clinică și HP nu are un viitor clar pe zona de mobile.

4. Google a cumpărat Motorola

O adevărată supriză care arată intențiile colosului american de a se înfige puternic în piața de telefoane și tablete. S-a amintit de patentele obținute la achiziție, dar și de modul în care se va gestiona colaborarea cu Samsung, HTC, LG, etc.

5. Lansarea iPad 2 și iPhone 4S, iO5

Ultima tabletă și ultimul smartphone gândite sub conducerea legendarului Steve Jobs. Toată lumea are privirea ațintită spre Tim Cook și ce va lansa Apple în 2012. iPad 2 s-a vândut puternic, dar au pierdut oarecum natural cotă de piață în fața tabletelor Android ajungând pe la un respectabil 60%. La smartphone trebuie un nou design și funcții care să uimească precum Siri, whatever.

6. RIM și trendul descendent

Este istorie vremea în care făceau legea pe segmentul business. Tableta BlackBerry PlayBook s-a vândut din ce în ce mai prost, zvonuri legate de dezorganizare, slaba relație dintre conducere și angajat, birocrația stufoasă, au ieșit la iveală. Se pare că vor intra sub umbrela Microsoft & Nokia. Confirmarea în anul viitor.

7. Războiul legal privind patentele dintre Apple și Samsung

Au fost mai multe fronturi, dar acesta a fost cel principal. Samsung a avut inițial de suferit, dar acum au scăpat de acuzele Apple și la rândul lor i-au dat în judecată. Ciudate este că Samsung și Apple colaborează la partea de componente.

8. Android 4.0 și Samsung Galaxy Nexus

Dublă premieră, intens așteptată. Samsung Galaxy Nexus mi se pare smartphone-ul de top la sfârșit de an 2011. Android 4.0 rules. Vă recomand doar să faceți un hands-on și să vă convingeți.

9. Sony se implică puternic

Se implică în segmentul de smartphone-uri și achiziționează partea Ericsson. O mișcare ce era de așteptat după rezultatele slabe ale Sony Ericsson în era telefoanelor inteligente. Ambițiile japonezilor sunt uriașe.

10. Tehnologia NFC și 4G

Nu le sesizăm importanța acum, dar deschid un univers pe zona de mobile cu implicări mult mai puternice. 4G va da o libertate mai mare, iar NFC va transforma smartphone-ul într-un portofel virtual.

2011 a fost un an excelent, iar 2012 se anunță a ridica standardele și mai sus. Și gândiți-vă că totul s-a petrecut într-o perioadă de criză economică.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×