Intel va începe producţia de chipseturi pentru smartphone-uri bazate pe tehnologie ARM, țineste un parteneriat cu Apple

1.672 ori
<b>Intel va începe producţia de chipseturi pentru smartphone-uri bazate pe tehnologie ARM, țineste un parteneriat cu Apple</b>În special pe smartphone-urile Asus ZenFone am văzut anii trecuți procesoare Intel Atom, o serie de chipset-uri ce într-un final s-au dovedit a fi un real eșec pentru compania producătoare. Totuși, Intel nu renunță la această afacere ce implică

După eşecul numit Intel Atom, serie de procesoare de altfel casată cu luni în urmă, Intel se reorientează, dar tot spre zona de chipseturi pentru terminale mobile. Ei au anunţat în cadrul Intel Developer Forum că vor începe să producă CPU-uri bazate pe tehnologie ARM şi destinate smartphone-urilor.

Intel a încheiat un parteneriat pe bază de licenţe cu ARM, urmând a produce chipseturi cu tehnologia lor în fabricile uriaşe ale americanilor. Planurile includ şi procese de producţie de 10 nm şi evident potenţialul unor contracte cu terţe părţi ca Apple sau Qualcomm a apărut imediat. Pentru început partenerii Intel includ LG Electronics, Netronome şi Spreadtrum.

Intel se va ocupa cu producţia de core-uri 64 bit ARM şi alte tipuri de hardware, pe care Apple, Qualcomm, Nvidia şi alţii le vor folosi ca reper. În ultimii ani creatorul seriei Core i a pierdut serios teren în fața Samsung, TSMC şi evident a celor de la Qualcomm, dar şi al companiilor ce vin tare din spate, că MediaTek. În ultima vreme nu am mai văzut deloc telefoane cu procesoare Intel, în vreme ce pe tablete mai apar din când în când, dar mai degrabă seriile Core i şi Core M, cu preţ un pic mai mare decât în epoca Intel Atom.

iPhone-ul şi iPad-ul folosesc procesoare ARM şi Intel a luptat mult pentru a obţine un contract cu Apple, de aici si importanța noii abordari. Deocamdată TSMC e în prim plan, dar nu cred că Apple ar spune nu unei colaborări cu o firmă americană, care le râvneşte parteneriatul de mult. Din 2018-2019 presimt un peisaj al segmentului CPU mobile tare interesant.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×