Apple "sângerează" cota de piaţă în segmentul tabletelor; Livrările iPad scad pentru al doilea trimestru la rând

Autor:  | Publicat în:  Apple 954 ori
<b>Apple "sângerează" cota de piaţă în segmentul tabletelor; Livrările iPad scad pentru al doilea trimestru la rând</b>Pentru al doilea trimestru la r&acirc;nd Apple a &icirc;nregistrat o pierdere serioasă de cota de piaţă, livrările sale scăz&acirc;nd, pe fondul unei stagnări a pieţei tabletelor. Informaţiile vin de la ABI Research şi arată că iPad-ul nu a...

Pentru al doilea trimestru la rând Apple a înregistrat o pierdere serioasă de cota de piaţă, livrările sale scăzând, pe fondul unei stagnări a pieţei tabletelor. Informaţiile vin de la ABI Research şi arată că iPad-ul nu a performat în ultimele luni.

În trimestrul fiscal 4 pe 2014 Apple a livrat 21.42 milioane de modele iPad, ducând la o scădere de 18% faţă de anul precedent. În trimestrul 1 al acestui an, compania a livrat doar 12.62 milioane de tablete, cu o scădere de 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Trendul e generalizat şi Samsung înregistrând o scădere de 30% a livrarilor de tablete faţă de primele 3 luni din 2014 în primul trimestru din 2015.

Trăgând linie, toate companiile ce produc tablete au înregistrat un declin în livrări cu 13%. Piaţa tabletelor se afla în impas sau tranziţie, din cauza saturării cu terminale în ultimii ani şi lipsei de originalitate a modelelor noi. Tabletele au de suferit şi din cauza evoluţiei terminalelor 2 în 1, phableturilor şi Chromebook-urilor de exemplu.

Doar un model original ca iPad Pro mai poate opri acest trend.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×