Apple "sângerează" cota de piaţă în segmentul tabletelor; Livrările iPad scad pentru al doilea trimestru la rând

Autor:  | Publicat în:  Apple 825 ori
<b>Apple "sângerează" cota de piaţă în segmentul tabletelor; Livrările iPad scad pentru al doilea trimestru la rând</b>Pentru al doilea trimestru la r&acirc;nd Apple a &icirc;nregistrat o pierdere serioasă de cota de piaţă, livrările sale scăz&acirc;nd, pe fondul unei stagnări a pieţei tabletelor. Informaţiile vin de la ABI Research şi arată că iPad-ul nu a...

Pentru al doilea trimestru la rând Apple a înregistrat o pierdere serioasă de cota de piaţă, livrările sale scăzând, pe fondul unei stagnări a pieţei tabletelor. Informaţiile vin de la ABI Research şi arată că iPad-ul nu a performat în ultimele luni.

În trimestrul fiscal 4 pe 2014 Apple a livrat 21.42 milioane de modele iPad, ducând la o scădere de 18% faţă de anul precedent. În trimestrul 1 al acestui an, compania a livrat doar 12.62 milioane de tablete, cu o scădere de 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Trendul e generalizat şi Samsung înregistrând o scădere de 30% a livrarilor de tablete faţă de primele 3 luni din 2014 în primul trimestru din 2015.

Trăgând linie, toate companiile ce produc tablete au înregistrat un declin în livrări cu 13%. Piaţa tabletelor se afla în impas sau tranziţie, din cauza saturării cu terminale în ultimii ani şi lipsei de originalitate a modelelor noi. Tabletele au de suferit şi din cauza evoluţiei terminalelor 2 în 1, phableturilor şi Chromebook-urilor de exemplu.

Doar un model original ca iPad Pro mai poate opri acest trend.

Crazy Days pe eMAG! (link de afiliat)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×