IDC: Tabletele cu Windows 8 vor ajunge la 10% din piață până În 2016

Autor:  | Publicat în:  Statistici Tablete 934 ori
<b>IDC: Tabletele cu Windows 8 vor ajunge la 10% din piață până În 2016</b>Microsoft speră ca prin intermediul Windows 8 și Windows RT să ajungă un jucător important și pe piața tabletelor. Acolo unde Apple domină cu iPad din 2010, de atunci și nișa a crescut la o scară cu adevărat impresionantă. &nbsp; Aveți o...

Microsoft speră ca prin intermediul Windows 8 și Windows RT să ajungă un jucător important și pe piața tabletelor. Acolo unde Apple domină cu iPad din 2010, de atunci și nișa a crescut la o scară cu adevărat impresionantă.

Aveți o parte din statistica și previziunile IDC:

  • 122.3 milioane tablete comercializate în 2012, estimare de 282 milioane în 2016;
  • Apple cu iPad deține 53% cotă de piață, 42.7% pentru tabletele Android - valabil pentru anul în curs;
  • Apple se va duce la 49.7% și Android ajunge la 39% în 2016;
  • tabletele cu Windows vor urca de la 2.9% în 2012 la peste 10% în 2016.

Statistica de mai sus este optimistă pentru Microsoft dacă ar fi văzută pe termen lung, procentul de creștere de la an la an este mai mare de 2 - 3 ori pentru tabletele cu Windows față de cele cu iOS sau Android.

Este greu ca Microsoft să lupte de la egal la egal cu Android sau iOS. Tabletele cu Android pornesc de la 299 lei până la peste 3000 de lei, sunt versatile, în diverse forme și cu hardware distinct. La Apple este vorba de contentul premium din App Store. Microsoft ar trebui să livreze o tabletă business sau una care să fie peste cele Android ca utilitate în aplicații ceva mai serioase și să nu fie axate doar pe entertainment, peste iOS ca și aplicații de calitate. Vom vedea dacă aceste deziderate sunt realizabile pentru compania americană cu sediul în Redmond.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×