Tabletele cu Windows au ajuns la o cotă de piaţă de 11% în 2015, în detrimentul Apple în special

1.021 ori
<b>Tabletele cu Windows au ajuns la o cotă de piaţă de 11% în 2015, în detrimentul Apple în special</b>2015 nu a fost un an prea bun pentru Apple iPad, produsul pierz&acirc;nd mai bine de 20% din livrările faţă de anul anterior. V&acirc;nzările pierdute de Apple au ajuns la Microsoft, care a &icirc;nregistrat o creştere de cota de piaţă pentru...

2015 nu a fost un an prea bun pentru Apple iPad, produsul pierzând mai bine de 20% din livrările faţă de anul anterior. Vânzările pierdute de Apple au ajuns la Microsoft, care a înregistrat o creştere de cota de piaţă pentru tabletele cu Windows, ce au ajuns la 11% din piata.

Informaţiile vin de la Strategy Analytics, în urma unei analize atente a segmentului şi semnalează creşterea Microsoft. De remarcat şi că piaţa întreagă a tabletelor a fost în picaj anul trecut, cu 8%, ajungând la 224.3 milioane de unităţi livrate. În vreme ce iOS pierdea 22% în acest segment, Android scădea la rândul său cu 7% faţă de 2014.

Tabletele cu Windows au ajuns la o cotă de piaţă de 11% în 2015, în detrimentul Apple în special

Mare câştigător a fost Windows, tabletele cu acest OS înregistrând un salt cu 59% faţă de precedentele 12 luni. Produse populare au fost şi tabletele 2 în 1 şi convertibilele. Debutul lui Surface Pro 4 şi Surface Book a impulsionat întreaga gamă de produse cu Windows 10 la bord, partenerii OEM Microsoft lansând terminale similare, la preţuri mai mici.

Cu competitivitatea lui Windows 10 în creştere, iOS şi Android vor trebui să dea replică în acest an, poate tot prin convertibile, deşi aceste OS-uri nu sunt asociate terminalelor de genul în mod tradiţional.  Daca in zona Android ASUS si Samsung pot cocheta cu produse de acest tip, Apple ar trebui sa incerce ceva complet nou si asta mai degraba prin accesorii decat prin produse de sine statatoare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×