Bateriile Tesla ajung la Enel, posibil şi în România în curând

8.541 ori
<b>Bateriile Tesla ajung la Enel, posibil şi în România în curând</b>Dacă o mare parte dintre americani pun la ora actuală bani deoparte pentru achiziția vehiculului electric Tesla Model 3, iată că cei de la Enel pregătesc un proiect prin care vor să aducă bateriile companiei Tesla Motors și în România la un moment dat

În vreme ce Tesla încearcă să aducă în mainstream automobilele electrice, bateriile casnice ale companiei au primit mai puţină publicitate. Iată că un proiect al celor de la Enel ar putea aduce această sursă alternativă de alimentare şi în România într-o zi.

Înainte de a ne bucura prea tare, reţineţi că noi speculăm despre sosirea acestor baterii la noi, pe ideea că Enel furnizează energie în România şi că proiectul său pe bază de baterii s-ar putea extinde. Deocamdată de el se ocupă ramura Enel Green Power, ramura axată pe energie "verde" şi reînnoibilă a firmei din Italia.

Această ramură a început să implementeze în Africa de Sud o versiune a kitului home power de la Tesla, acea mega baterie având rol de backup şi înlocuitor pentru alimentarea convenţională pe o piaţă serios afectată de picaje de curent. Enel a intrat pe piaţa din Africa de Sud în 2012 şi a mizat mult pe energie "verde" şi reinnobiila.

Pe măsură ce energia eoliană şi solară prinde avânt, e nevoie de mai multe unităţi de stocare, precum baterii, ce se pot dovedi utile şi eficiente ca preţ pe termen lung. Kiturile Tesla vor fi testate două decenii în Africa de Sud şi îşi vor compensa costurile în aproximativ 8 ani. Testele se desfăşoară şi în America Latină şi sunt sigur că vor ajunge şi în România.

Pentru cei curioşi, o unitate Tesla Powerwall costă 3000 de dolari, în varianta de 6.4 kWh şi are o garanţie de 10 ani. Bateria cântăreşte 97 de kg, iar pachetul de panouri solare necesare pentru o locuinţă de mărime medie duce costul total la 11.000 dolari.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×