Microsoft a lansat tableta cu două ecrane care se deschide ca o carte: Surface Neo rulează Windows 10X

1.313 ori
<b>Microsoft a lansat tableta cu două ecrane care se deschide ca o carte: Surface Neo rulează Windows 10X</b>Microsoft a avut un eveniment important Surface azi, desfăşurat la New York şi menit să ne aducă în prim plan noutăţi cu două ecrane. Pe de o parte avem Surface Duo, care e succesorul spiritual al lui Surface Phone şi apoi îl avem pe Surface Neo, care e..

Microsoft a avut un eveniment important Surface azi, desfăşurat la New York şi menit să ne aducă în prim plan noutăţi cu două ecrane. Pe de o parte avem Surface Duo, care e succesorul spiritual al lui Surface Phone şi apoi îl avem pe Surface Neo, care e succesorul lui Courier. E practic o tabletă mare cu două ecrane şi Windows 10X la bord.

Dacă terminale ca Surface Duo am mai văzut, Surface Neo e un dispozitiv complet nou. Vine cu două ecrane de 9 inch la bord, între care se află o balama ce permite rotire la 360 de grade. Este tip "full friction" şi cumva ingineria acestui dispozitiv permite ca atunci când e deschis să aibă doar 5.6 mm în talie. Ecranele oferite aici sunt LCD-uri şi ne-a fost prezentat terminalul în diferite ipostaze şi formaturi, inclusiv tent, laptop sau mega tableta. A se remarca şi spaţiul balamalei, mare şi gol între ecrane, nu unificat că la pliabilele zilei de azi. 

Microsoft Surface Neo

Veţi putea folosi un ecran ca afişaj şi altul ca tastatura virtuală spre exemplu. Întregul dispozitiv cântăreşte 655 de grame şi vrea să înlocuiască telefonul, tableta şi laptopul, mulţumită unei versatilităţi deosebite. Secretul acestui produs ar putea fi culmea software-ul, pentru că el rulează Windows 10X (o variantă derivată din Windows 10).

Windows 10X este o platformă gândită pentru terminalele cu două ecrane la bord. Se pare că în curând şi ASUS, Lenovo, Dell şi HP vor lansa produse similare. OS-ul ajunge şi pe pliabile şi terminalele cu două ecrane în toamna lui 2020. Cât despre Surface Neo, specificaţiile includ un procesor Intel Lakefield cu grafică Gen 11 la pachet. Avem şi compatibilitate cu Surface Pen, stylus care se poate ataşa la spatele tabletei când nu e folosit şi are suport pentru încărcare wireless.

Există şi o tastatura ce se poate pune peste unul dintre ecrane, ataşându-se magnetic de corpul tabletei. Primim şi protecţie Gorilla Glass şi dacă ar fi să speculez, aş vedea 128 GB SSD la interior, 8 sau 16 GB RAM şi o baterie de 7.000 mAh să zicem.

Mai avem ceva de aşteptat până vine produsul totuşi, pentru că Surface Neo vine în magazine abia la final de an 2020.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×