Samsung Galaxy Note 10+ devine oficial: telefon cu ecran de 6.8 inch, 4 camere, S-Pen cu noi funcţii de telecomandă

1.565 ori
<b>Samsung Galaxy Note 10+ devine oficial: telefon cu ecran de 6.8 inch, 4 camere, S-Pen cu noi funcţii de telecomandă</b>Ieri la ora 23:00 Samsung a prezentat la New York noile sale flagship-uri de toamnă. E vorba despre Samsung Galaxy Note 10 şi Note 10+, acesta din urmă fiind terminalul cu veleităţi de flagship real dintre cele două. Terminalul are ecran de 6.8 inch..

Ieri seară la ora 23:00 Samsung a prezentat la New York noile sale flagship-uri de toamnă. E vorba despre Samsung Galaxy Note 10 şi Note 10+, acesta din urmă fiind terminalul cu veleităţi de flagship real dintre cele două. Terminalul are ecran de 6.8 inch, construcţie premium, 4 camere şi aduce noutăţi în special pe partea de captură şi editare video. Nu lipseşte şi un nou CPU. Avem detalii mai jos despre terminal.

Design

Spre surprinderea nimănui Samsung Galaxy Note 10+ este fabricat din sticlă şi metal. S-a redus semnificativ grosimea muchiilor faţă de Note 9 şi bărbia a devenit şi ea foarte mică. Telefonul măsoară 7.9 mm în talie şi cântăreşte 198 de grame. Are certificarea IP68, deci rezistă la apă şi praf. În ciuda faptului că are o diagonală mare, este mai uşor de manevrat decât un OnePlus 7 Pro, conform colegului Alex, care a pus mâna pe device.

Amplasarea camerei aminteşte de Huawei şi camera protuberantă ridică puţin telefonul pe o suprafaţă plată. Camera selfie e decupată în ecran, fix în centrul zonei de sus. Nu avem jack audio aici şi avem o decizie ciudată, de a muta butonul Power din dreapta în stânga. Dacă îl ţinem apăsat are şi rol de buton Bixby. Telefonul vine pe Aura Glow, o nuanţă alb perlat şi un albastru elegant.

Display

Când vine vorba de ecran, avem parte de un panou Dynamic AMOLED de 6.8 inch cu rezoluţie de 3040 x 1440 pixeli. Ca idee Note 9 a avut un ecran de 6.4 inch, deci saltul este însemnat. Are un screen to body ratio de peste 90% şi muchiile mai puţin curbate decât la predecesori. Vine şi cu suport HDR10+, protecţie Gorilla Glass 6 şi clasicele reglaje de culoare Samsung din software.

Hardware

  • Display: 6.8 inch, Dynamic AMOLED, 3040 x 1440 pixeli, 19:9, HDR10+
  • Procesor: Exynos 9825
  • RAM: 12 GB
  • Stocare: 256/ 512 GB (UFS 3.0) + microSD
  • Baterie: 4300 mAh, alimentare wireless pentru alte device-uri, încercare la 45 W
  • Camera: Spate: 12 MP (F/1.5 - F/2.4) + 12 MP telephoto (zoom optic 2x) + 16 MP (ultra wide) + ToF 3D VGA; Faţă: 10 MP
  • Conectivitate: 4G LTE, USB Type-C, WiFi 6, Bluetooth 6.0, NFC
  • Altele: difuzoare stereo, cititor de amprente integrat în ecran

Camera

Când vine vorba de cameră ar trebui să fie un setup familiar, pentru că e similar cu ce am văzut pe Galaxy S10 5G. E vorba despre o cameră principală de 12 MP, cu diafragmă variabilă între F/2.4 şi F/1.5, apoi o cameră secundară ultra wide de 16 MP şi una telephoto de 12 MP cu zoom optic 2X. Există şi o cameră Time of Flight 3D VGA în spatele lui Note 10+, chiar sub bliţ.

Camera lui Samsung Galaxy Note 10+

Senzorul Time of Flight are rolul de a stabili locul unui obiect în spaţiu şi ajuta la captura Bokeh, dar şi la aplicaţii AR. Poate cea mai mare noutate este captura Live Focus Video, adică practică Bokeh Video, care va permite să blurați fundalul pentru a scoate în evidenţă subiectul pe video. Avem şi 4 efecte: cel principal, unul cu un stil VHS ca la Instagram şi unul cu câteva cerculeţe în fundal, plus unul cu fundal alb/negru şi subiectul uman păstrat în culori (inclusiv la nivel de haine).

Samsung Galaxy Note 10+

Rămâne Live Focus cu cele 4 filtre de la Galaxy S10, avem şi Super Slow Motion şi interfaţa camerei e la fel. Există şi AR Doodle, o funcţie care folosind stylus-ul ne permite să desenăm live peste video-ul nostru, iar desenele 3D sunt aplicate pe faţa celui capturat. Tot stylus-ul e folosit ca telecomanda pentru cameră, pentru zoom, realizat poze şi schimbat între camere.

Avem si filmare 4K la 60 FPS, modul Pro, Panorama si filmare selfie Full HD. Senzorul ToF 3D poate fi folosit si pentru a scana obiecte in 3D si a creat o varianta tridimensionala a lor si a le imprima 3D. 

Software

Samsung Galaxy Note 10+ rulează Android Pie cu One UI aplicat peste şi experienţă e la fel ca la Galaxy S10. Avem şi acele panouri Edge laterale, ce par nemuritoare deşi softul a evoluat, iar Night Mode rămâne la posturi. Bixby este şi el în ecuaţie, acum declanşat prin ţinerea butonului Power apăsat. Pentru Power Off avem nevoie să ţinem apăsat volum jos şi butonul Power.

Samsung ne oferă şi un Game Booster, de unde reglăm resursele alocate gaming-ului şi vedem o estimare de autonomie pentru sesiunile noastre de gaming. Avem şi posibilitatea de a face captura video de ecran, cu faţa noastră integrată, în zona Record din Quick Settings. Putem umbla la rezoluţie şi multe alte opţiuni. Pe partea de productivitate se ocupă stylus-ul de tot.

El are acelaşi design ca la Note 9, doar că acum "bate" la 40 de metri distanţă şi are 10 ore de autonomie în standby. Are 2 butoane: cel din capăt, clickabil şi cel de pe corp. Dacă ţinem apăsat pe acel buton şi rotim telefonul facem zoom în aplicaţia Cameră, sau dacă mişcăm telefonul dreapta/stânga sau sus/jos trecem între opţiunile camerei şi între obiectivele sale.

O apăsare de buton înseamnă o fotografie realizată şi le putem face şi în rafală. Stylus-ul poate fi folosit pentru a desena şi a scrie de mână, iar acum scrisul de mână este recunoscut automat, cu o apăsare pe ecran în Notes. Poate fi exportat în Word sau sub formă de PDF. Putem în continuare să decupăm orice zonă din ecran cu selecţii Smart, să desenăm pe ele sau să scriem peste.

Avem şi scris în ecranul în standby şi Live Message-uri desenate de noi care se animă. Practic stylus-ul e la fel ca anul trecut, doar că acum are extra gesturi de telecomandă şi raza de acoperire extinsă, plus noi funcţii video. Îţi permite să desenezi pe video în AR Doodle, creând "peruci' şi "măşti" sau mustăţi pentru cel desenat.

Samsung Galaxy Note 10+

Samsung a extins şi funcţionalitatea editorului video pe acest device. Avem foarte multe opţiuni acum: tranziţii între video-uri, efecte/filtre, stickere, scris digital, desenat orice doriţi peste video, plus multe altele. Puteţi creşte viteza video-ului, alipi clipuri şi pune alta coloana sonoră. Mâna de aur pentru vloggeri.

Avem şi parteneriat cu Microsoft pentru integrarea seamless a lui Note 10 în experienţa Windows, dar şi funcţionalitate DeX fără DeX Pad. Mai avem şi o funcţie software care să gen SteamLink (PlayGalaxy Link) pentru a începe un joc pe PC şi a îl continua pe acest telefon. Cititorul de amprente se afla integrat in ecran, ca la S10. 

Preţ şi disponibilitate

Telefonul este disponibil la precomanda chiar acum şi se va livra de pe 23 august. Costă 1.099 de euro în varianta de 256 GB. Nu uitaţi si ca exista o versiune Galaxy Note 10+ 5G, despre care vom afla detalii ulterior. Pentru prețurile locale avem un articol dedicat aici.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×