MWC 2016: Huawei prezintă convertibilul Matebook, cu Windows 10 la bord şi corp foarte subțire, accesorii dedicate (Video)

Autor:  | Publicat în:  Huawei 1.440 ori
<b>MWC 2016: Huawei prezintă convertibilul Matebook, cu Windows 10 la bord şi corp foarte subțire, accesorii dedicate (Video)</b>&Icirc;n cadrul unei conferinţe ce a durat puţin sub o oră la MWC 2016, Huawei a prezentat notebook-ul MateBook, un device convertibil cu Windows 10 la bord şi ecran de 12 inch. Acesta e poziţionat clar că un rival pentru Surface Pro 4 şi măsoară...

În cadrul unei conferinţe ce a durat puţin sub o oră la MWC 2016, Huawei a prezentat notebook-ul MateBook, un device convertibil cu Windows 10 la bord şi ecran de 12 inch. Acesta e poziţionat clar că un rival pentru Surface Pro 4 şi măsoară doar 6.9 în grosime. Terminalul are procesor Intel Core m, stylus dedicat şi multe accesorii interesante.

Huawei MateBook este primul notebook al celor de la Huawei, un model cu Windows 10 la bord şi un design foarte arătos. Comparaţiile cu Surface Pro 4 nu au lipsit, iar acest model este cu aproape 20% mai subţire faţă de rivalul Microsoft, având o talie de 6.9 mm şi cu aproape 20% mai uşor, cântărind doar 630 de grame.

Un avantaj e integrarea scannerului de amprente lateral, în vreme ce Surface Pro are nevoie de cover pentru a folosi această funcţie. MateBook vine cu 3 variante de procesor: Intel Core m3, m5 sau m7, iar varianta de bază aduce şi 128 GB stocare şi 4 GB RAM. Ea costă 799 euro, preţ care ajunge la 1599 euro pentru modelul cu chipset Core m7, 8 GB RAM şi 512 GB stocare.

Huawei Matebook

La bord se află şi un ecran de 12 inch, cu rezoluţie de 2160 x 1440 pixeli, iar corpul este unul metalic unibody. Avem de-a face cu un convertibil deloc zgomotos, datorită unui design fanless şi foarte arătos, datorită grosimii scăzute a muchiei de doar 10 mm. Variantele de culoare includ o zonă frontală neagră cu corp argintiu, sau zona frontală albă cu corp auriu.

Tastatura oferă butoane iluminate şi are un travel de 1.5 mm, faţă de cel de 1.3 mm de pe Surface Pro 4. Terminalul îşi poate ajusta unghiul tastaturii la 65 sau 54 de grade, iar Huawei a prezentate la MWC şi stylus-ul MatePen. El costă 69 de euro şi are un vârf din elastomer, dar şi 2048 nivele de presiune. Acest pen integrează şi un pointer laser, util pentru prezentările PowerPoint.

Huawei Matebook

Pentru a atrage profesioniştii, Huawei oferă la pachet cu produsul 3 luni de abonament Autodesk Pro. Bateria integrată pe MateBook este o unitate de 33.7 Wh, care oferă în jur de 10 ore de funcţionare, iar ecranul mai sus menţionat are o luminozitate de 400 nits şi acoperă 85% din gama de culori. Primim şi suport WiFi, Bluetooth, senzorii obişnuiţi şi o cameră de 5 megapixeli în spate, cu focus fix.

MWC 2016: Huawei prezintă convertibilul Matebook, cu Windows 10 la bord şi corp foarte subțire, accesorii dedicate (Video)

Huawei a mai prezentat şi MateDock, un dock USB type C, care include ieşire VGA, porturi USB şi Ethernet. De remarcat şi încărcătorul convertibilului, care e bazat pe tehnologie USB Type C, e compact şi poate suporta încărcare adaptivă la 12 V, 9 V sau 5 V, putând alimenta şi device-uri Android. Aflaţi că scannerul de amprente suporta utilizare la 360 de grade şi se află între butoanele de volum, discret integrat.

Ecranul este un LCD, iar bateria amintită mai sus are şi capacitatea de a se încărca în doar 2.5 ore. Trebuie neapărat subliniat că tableta are DOAR port USB Type C, fără USB sau microUSB, ceea ce limitează puţin conectarea la accesorii mai vechi. În zona sa inferioară se afla mecanismul de docking magnetic, pentru a ataşa tastatură.

MWC 2016: Huawei prezintă convertibilul Matebook, cu Windows 10 la bord şi corp foarte subțire, accesorii dedicate (Video)

Aceasta din urmă include un trackpad multitouch generos şi nu vine cu baterie proprie. Vom reveni în curând şi cu un hands on şi aflaţi că produsul va ajunge în magazine în "următoarele luni".

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×