Samsung brevetează un "PadFone", un laptop cu rol de dock smartphone şi OS dual

970 ori
<b>Samsung brevetează un "PadFone", un laptop cu rol de dock smartphone şi OS dual</b>Conceptul prin care un smartphone este utilizat pe post de 'unitate centrală' într-un dock tabletă l-am văzut acum câțiva ani pus în practică de către cei de la Asus odată cu lansarea seriei de dispozitive PadFone. Acum și Samsung pare că ia în calcul

Atunci când era la modă ASUS PadFone cu câţiva ani în urmă au apărut şi câţiva copycat ai acestui format experimental, ce includea un smartphone introdus într-o tabletă, cu tastatură ataşabilă. Cum ASUS nu a mai dezvoltat formatul, e rândul rivalilor săi să îl preia, iar asta pare a face Samsung, judecând după un nou brevet.

Compania sud coreeană a primit un nou brevet care prezintă o zonă de andocare a unui laptop, între tastatură şi display, destinată unui phablet. Laptopul va servi doar că o extensie a funcţiilor smartphone-ului, care îşi va împrumuta puterea de procesare laptopului dock. Telefonul va rula Android de sine stătător, iar laptopul va oferi Windows odată telefonul introdus în fanta specială.

Handsetul va avea şi rol de touchpad, odată ataşat la device. Aparent şi ASUS ar lucra la un hibrid de genul, deşi nu prea am văzut scăpări ale sale, deci perioada următoare sau mai degrabă 2017 ne va aduce lansări interesante. Samsung a mai avut un hibrid, ATIV Q, care totuşi nu a făcut senzaţie. Sud coreenii au şi alte probleme acum, precum cele cu bateria lui Note 7 şi încercarea de a aduce panourile flexibile în mainstream.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×