20 de ani de GSM

1.665 ori
<b>20 de ani de GSM</b>Am ratat această aniversare ce a avut loc ieri. în urmă cu 20 de ani nu cred că era cineva pe plan local sau numărul acestora era foarte mic, care să vadă potențialul rețelei GSM și modul în care ne va schimba viețile într-un timp atât de...

Am ratat această aniversare ce a avut loc ieri. în urmă cu 20 de ani nu cred că era cineva pe plan local sau numărul acestora era foarte mic, care să vadă potențialul rețelei GSM și modul în care ne va schimba viețile într-un timp atât de scurt. Acum am făcut pasul spre 3G, dar GSM este încă la putere pentru apeluri și mesaje scrise.

Prima conversație prin rețeaua GSM a avut loc în Finlanda și o vedeți mai jos în video. Se desfășura între primul ministru Harri Holkeri și viceprimarul orașului finlandez Tampere, Kaarina Suonio.

GSM este acum în trecut și ne uităm spre rețelele 4G care promi transfer de date și la 1 Gbps din 2013. Ar fi interesant să ne aduce aminte când am efectuat sau am deținut primul telefon. Al meu a fost un Alcatel OT320 în 2001 sau 2002. Destul de târziu, la noi prima rețea GSM datează din 1996.

credit foto

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×