7.5 milioane de euro pentru licenta WiMax

1.058 ori
<b>7.5 milioane de euro pentru licenta WiMax</b>Printr-o noua Hotarare de Guvern taxa unei licente WiMax este acum de 7.5 milioane de euro, ne informeaza Hotnews. 2 astfel de licente sunt vizate de catre mari jucatori de pe piata serviciilor de telecomunicatii si Internet din Romania. Odata cu...

Printr-o noua Hotarare de Guvern taxa unei licente WiMax este acum de 7.5 milioane de euro, ne informeaza Hotnews. 2 astfel de licente sunt vizate de catre mari jucatori de pe piata serviciilor de telecomunicatii si Internet din Romania.

Odata cu acordarea licentelor va fi asigurat accesul serviciilor broadband si in zonele mai slab acoperite, sarace sau prea indepartate. Printre companiile interesate de WiMax se numara Romtelecom, Cosmote si Orange, in vreme ce Vodafone isi declara doar interesul in ce priveste aceasta licenta. Dupa selectia castigatorilor licitatiei oficiale, companiile invingatoare vor putea utiliza frecvente radio in benzi de 3600 - 3657 MHz si 3700 - 3757 MHz.

ANRCTI afirma ca licitatia va fi organizata pana la finalul acestui an, in maxim 6 luni de la publicarea Hotararii de Guvern in Monitorul Oficial. Tehnologia WiMax permite furnizarea de servicii de date de mare viteza, in zone de pana la 65 km. Exista si o propunere pentru o taxa de utilizare a frecventelor radio in banda de 3600 - 3800 MHz, tariful anual fiind de 600.000 euro pe canal de 28 MHz. Deocamdata taxa este in stadiul de proiect de decizie supus consultarii publice si disponibil pe pagina de Internet a ANRCTI.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×