97% din malware-ul de pe mobil se află pe Android; iOS e preferatul mediului business

Autor:  | Publicat în:  Android 1.055 ori
<b>97% din malware-ul de pe mobil se află pe Android; iOS e preferatul mediului business</b>Din când în când mai vedem câte un raport oficial cu privire la securitatea diferitelor platforme, iar Apple e mai mereu lăudata. Reversul medaliei este o platformă vulnerabilă, iar Android este un astfel de OS, mai ales dacă ne luăm după...

Din când în când mai vedem câte un raport oficial cu privire la securitatea diferitelor platforme, iar Apple e mai mereu lăudata. Reversul medaliei este o platformă vulnerabilă, iar Android este un astfel de OS, mai ales dacă ne luăm după ultimele statistici.

Un raport de la McAfee indică o creștere a cantității de malware de pe mobil, de la 792 de mostre de software malițios în 2011 la 36.699 în 2012. 97% din acest malware a fost depistat pe Android și în altă ordine de idei, un raport de la Citrix Systems estimează că iOS e preferat în mediul business în proporție de peste 50%. Citrix afirma că 58% dintre firmele din toată lumea folosesc terminale Apple, sau mai bine zis foloseau în trimestrul 4 al lui 2012.

97% din malware-ul de pe mobil se afla pe Android; iOS e preferatul mediului business

Aceste cifre reprezintă de fapt o creștere cu 2% față de trimestrul precedent, iar Android are parte de doar 35%, cu 2% mai puțin. Microsoft și platforma sa mobila au atins doar 7%. în Asia și America de Nord iOS este preferat în proporție de 62%, respectiv 75%. Ambele studii par să indice că încrederea în iOS e mai mare decât în Android, în ce privește siguranța. Sunteți de acord cu statisticile?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×